tisdag 26 juni 2018

PEPPARROTSSÅS, SÅS : 1, * 2 LÄCKRA DIPSÅSER TILL RÄKOR ....4 PORT.




                       HEJSAN !

Enklare  kan  det  inte  bli !
Gör  2  läckra  såser  och  ställ
fram  till  räkorna .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
SÅS 1 :
PERROTSSÅS :
Svensk  i  smaken  är  denna  sås med  pepparrot.
En  klassiker !

1  rivet  äpple ,
1  msk  citronsaft ,
2  msk  riven  pepparrot ,
2  dl  gräddfil ,
1  msk  flytande  honung,
salt  å  peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Rör  ihop  ingredienserna  till  såsen .
Låt  såsen  stå  en  stund så  kommer
smakerna  fram  bättre .

TREVLIG  SOMMAR  ,
LYCKA  TILL !

SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .




                              HEJSAN !

Nu  är  krusbären  snart  mogna , då  bjuder
jag  på  denna  skapelse .

Det  är  en  lite  tyngre  och  saftigare  kaka
utan  bakpulver .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

100  g  margarin  eller  smör ,
3  ägg  ,
3  dl  strösocker ,
3  dl  kärnvetemjöl ,
3 - 4  dl  krusbär ,
100  g  vit  choklad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMÄLT  matfettet  i  en  kastrull  och  låt
det  svalna  något .
Vispa  ägg  och  socker  pösigt .
Blanda  ner  det  smälta  fettet  och  mjölet
i  äggblandningen .
BRED  ut  smeten  i  en  smord  och  bröad
sockerkaka  form  som  rymmer  1 1/2  liter.
OM  krusbären  är  stora  -  dela  dem  en  gång.
Hacka  chokladen  grovt .
Lägg  krusbär  och  choklad  över  kakan .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen
i  175  grader  ca  60  minuter .
Täck  med  aluminiumfolie  om  kakan
riskerar  att  få  för  mycket  färg .
LÅT  kakan  vila  några  minuter  i  sin  form ,
vänd  upp  den  på  ett  sockrat  fat .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !



GAMMALDAGS KAKSKORPOR, ....25 ST .




                           HEJSAN !

Skorpa  eller  kaka  är  frågan .
Goda  är  de  i alla fall !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150  g  smör / margarin,
2  dl  strösocker ,
3  ägg ,
1  tsk  stött  anis ,
100  g  hasselnötter ,
7  dl  kärnvetemjöl ,
3  tsk  bakpulver ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

RÖR  smör  och  socker  poröst  och tillsätt
äggen ,  ett  i  taget .
Mal  nötterna  och  blanda  med  anis,  mjöl
och  bakpulver .
Rör  ner  detta  i  smeten  och  arbeta  samman
degen  på  bakbordet .
FORMA  den  till  en  avlång  tjock  rulle  som
läggs  på  smord  plåt .
Platta  till  rullen  och  Grädda  i  200  grader
ca  30  minuter .
Låt  rullen  kallna ,  skär  den  i  skivor  som
läggs  på  plåt  att  TORKAS  i  200  grader 
ca  10  minuter .
LÅT  kakskorporna  kallna  på  galler   så  att
de  blir  spröda .

Servera  med  hemmagjord  saft.

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !