tisdag 26 juni 2018
PEPPARROTSSÅS, SÅS : 1, * 2 LÄCKRA DIPSÅSER TILL RÄKOR ....4 PORT.
HEJSAN !
Enklare kan det inte bli !
Gör 2 läckra såser och ställ
fram till räkorna .
HÄR ÄR RECEPTET :
SÅS 1 :
PERROTSSÅS :
Svensk i smaken är denna sås med pepparrot.
En klassiker !
1 rivet äpple ,
1 msk citronsaft ,
2 msk riven pepparrot ,
2 dl gräddfil ,
1 msk flytande honung,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Rör ihop ingredienserna till såsen .
Låt såsen stå en stund så kommer
smakerna fram bättre .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .
HEJSAN !
Nu är krusbären snart mogna , då bjuder
jag på denna skapelse .
Det är en lite tyngre och saftigare kaka
utan bakpulver .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g margarin eller smör ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 dl kärnvetemjöl ,
3 - 4 dl krusbär ,
100 g vit choklad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt
det svalna något .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ner det smälta fettet och mjölet
i äggblandningen .
BRED ut smeten i en smord och bröad
sockerkaka form som rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång.
Hacka chokladen grovt .
Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 60 minuter .
Täck med aluminiumfolie om kakan
riskerar att få för mycket färg .
LÅT kakan vila några minuter i sin form ,
vänd upp den på ett sockrat fat .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
GAMMALDAGS KAKSKORPOR, ....25 ST .
HEJSAN !
Skorpa eller kaka är frågan .
Goda är de i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin,
2 dl strösocker ,
3 ägg ,
1 tsk stött anis ,
100 g hasselnötter ,
7 dl kärnvetemjöl ,
3 tsk bakpulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst och tillsätt
äggen , ett i taget .
Mal nötterna och blanda med anis, mjöl
och bakpulver .
Rör ner detta i smeten och arbeta samman
degen på bakbordet .
FORMA den till en avlång tjock rulle som
läggs på smord plåt .
Platta till rullen och Grädda i 200 grader
ca 30 minuter .
Låt rullen kallna , skär den i skivor som
läggs på plåt att TORKAS i 200 grader
ca 10 minuter .
LÅT kakskorporna kallna på galler så att
de blir spröda .
Servera med hemmagjord saft.
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)