HEJSAN !
mm...!
Den frasiga bottnen är fylld med
en krämig och god blandning av
ananas och kräm fraiche .
HÄR ÄR RECEPTET :
ANANASPAJ :
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smält smör / margarin
FYLLNING :
ca 400 g krossad ananas
2 dl kräm fraiche 34 %
3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BLANDA strösocker, vetemjöl, bakpulver
och salt i en bunke . Tillsätt smöret och nyp
ihop allt till en deg .
2) TRYCK ut degen i en pajform , ca 24 cm i
diameter . Ställ den i kylen i ca 15 minuter .
3) FYLLNING : HÄLL den krossade ananasen
i en sil och låt vätskan rinna av .
4) BLANDA ihop kräm fraiche , florsocker ,
vaniljsocker och ägg i en bunke .
Rör ner ananasen .
5) BRED ut fyllningen på paj - bottnen .
GRÄDDA pajen längst ner i ugnen 30 - 35 min.
Låt den svalna i formen .
SERVERA pajen med vispad grädde .
TREVLIG PÅSK !