fredag 7 april 2023

PÅSKENS GODA ANANASPAJ , 12 BITAR .

 


                        HEJSAN  !


mm...!

Den frasiga bottnen är fylld med 

en krämig och god blandning av 

ananas och kräm fraiche .

HÄR ÄR RECEPTET :

ANANASPAJ :

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

125 g smält smör / margarin


FYLLNING :

ca 400 g krossad ananas

2 dl kräm fraiche 34 %

3/4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BLANDA  strösocker, vetemjöl, bakpulver

och salt i en bunke .  Tillsätt smöret och nyp 

ihop allt till en deg .

2)  TRYCK ut degen i en pajform , ca 24 cm i

diameter .  Ställ den i kylen i ca 15 minuter .

3)  FYLLNING :  HÄLL den krossade ananasen 

i en sil och låt vätskan rinna av .

4)  BLANDA ihop kräm fraiche , florsocker , 

vaniljsocker och ägg i en bunke .

Rör ner ananasen .

5)  BRED ut fyllningen på paj - bottnen .

GRÄDDA pajen längst ner i ugnen 30 - 35 min.

Låt den svalna i formen .

SERVERA  pajen med vispad grädde .


TREVLIG  PÅSK !