söndag 1 maj 2016
FYLLD AUBERGINE 4 PERSONER .
HEJSAN !
Har Ni smakat det här någon gång ?
Det är jättegott, prova att göra det Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Aubergine, ca 500 g .
1/2 gul lök ,
2 kvisttomater ,
3 msk olivolja ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
salt , svartpeppar ,
2- 3 msk färsk persilja eller koriander ,
50 g fetaost, smulad ,
TILL SERVERING :
Pitabröd eller TEX MEX - chips .
Så här gör Du :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skölj och torka auberginen .
Nagga med gaffel så att den inte exploderar under bakningen .
Lägg auberginen på galler i ugnen och baka tills den är mjuk,
ca 40 minuter . Vänd 2 - 3 gånger under bakningen Låt kallna .
SKÄR av ett lock längs med auberginen och skrapa ur allt kött .
Finhacka det med kniv .
SKALA och finhacka löken . Hacka tomaterna .
BLANDA aubergine- kött , lök och tomat .
Smaka av med olivolja, vitlök, salt å peppar .
LÄGG röran i den urgröpta auberginen .
GARNERA med persilja och smulad fetaost .
SERVERA med rostat pitabröd eller tex MEX- chips .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)