söndag 1 maj 2016

FYLLD AUBERGINE 4 PERSONER .



HEJSAN !

Har Ni smakat det här någon gång ?
Det är jättegott,  prova att göra det  Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 Aubergine, ca 500 g .
1/2 gul lök ,
2 kvisttomater ,
3 msk olivolja ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
salt , svartpeppar ,
2- 3 msk färsk persilja eller koriander ,
50 g fetaost,  smulad ,
TILL SERVERING :
Pitabröd eller  TEX MEX - chips .

Så här gör Du :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skölj och torka auberginen .
Nagga med gaffel så att  den inte exploderar  under bakningen .
Lägg auberginen  på galler  i  ugnen  och  baka  tills  den  är  mjuk,
ca 40 minuter .  Vänd  2 - 3 gånger  under  bakningen  Låt kallna .
SKÄR  av  ett  lock  längs med  auberginen  och skrapa ur allt kött .
Finhacka det med kniv .
SKALA  och finhacka  löken .   Hacka  tomaterna .
BLANDA  aubergine- kött , lök  och tomat .
Smaka av med olivolja, vitlök, salt å peppar .
LÄGG röran i den urgröpta auberginen .
GARNERA  med  persilja och smulad  fetaost .
SERVERA  med  rostat  pitabröd  eller  tex MEX- chips .

LYCKA  TILL !