torsdag 28 december 2017
VITAMIN-KICK 1 GLAS, x 3 RECEPT.
HEJSAN !
Smaka på det här, inte tokig alls ... riktigt goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kiwi ,
1/2 dl äppeljuice ,
1 msk saft av citron ,
mineralvatten ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och mixa kiwin .
Rör ner äppeljuice och citronsaft
i PUREN och häll alltsammans i
ett glas .
Fyll upp med mineralvatten .
KLART !
ELLER :
125 g tinade jordgubbar
2 dl lättmjölk .
= Mixa jordgubbar och lättmjölk .
ELLER :
2 1/2 dl tomatsaft ,
1 msk hackad basilika ,
1 1/2 dl morotsjuice ,
= blanda ingredienserna.
GOD FORTSÄTTNING ...
RIMMAD KYCKLING MED BÖNSALLAD . 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
mmm....
4 KYCKLINGFILEER ,
2 1/2 dl vatten ,
2 msk salt ,
1 msk olja ,
BÖNSALLAD :
2 tomater,
1 gul paprika ,
1 liten gul lök ,
1 AVOCADO ,
1 burk svarta bönor , 400 g
2 nävar salladsblad ,
DRESSING:
3 msk olivolja ,
2 tsk DIJON-senap ,
salt , peppar
2 msk balsam-vinäger,
SÅ HÄR GÖR DU :
RIMMAD KYCKLING : Blanda vatten och salt
i en bunke .
Lägg i KYCKLINGFILEERNA och låt de rimmas
ca 5 timmar .
Ta upp FILEERNA , skölj i kallt vatten och skär
dem i bitar, ca 2 cm stora .
Stek dem knappt 10 minuter i oljan i en stekpanna .
BÖNSALLAD & DRESSING :
TÄRNA tomater, paprika, lök och AVOCADO .
Skölj de svarta bönorna och salladsbladen .
Blanda ingredienserna till dressingen .
VÄRM den försiktigt i en kastrull .
Låt de tärnade grönsakerna bli lite varma däri .
Vänd ner salladsbladen och servera med kycklingen .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
NYÅRSRÄTT, - KRÄMIG PAJ MED RÄK-LYX, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Här samsas läckerheterna på en plocktallrik.
HÄR ÄR RECEPTET :
VÄSTERBOTTENPAJ :
1 färdig mördegsrulle , kyld
150 g västerbottenost ,
2 dl lätt CREME Fraiche ,
2 ägg ,
TOPPING:
gräddfil, rom, rödlök, dill
AVOCADOSALLAD :
1 AVOCADO,
1 salladslök ,
1 apelsin,
RÄKSOPPA :
1 paket färdig fisk - & skaldjurssoppa (t ex KELDA)
gräslök ,
20 skalade räkor .
SÅ HÄR GÖR DU :
TRYCK ut pajdegen i en mindre pajform ,
ca 20 cm i diameter .
Förgrädda pajskalet ca 8 minuter mitt i ugnen .
Vispa samman övriga ingredienser och häll i
pajskalet .
Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen .
Låt svalna helt .
SKÄR AVOCADO och salladslök i tunna
skivor .
Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinn-
fria klyftor .
Blanda det skurna och fördela på 4 tallrikar .
Ringla eventuellt på lite olja och vinäger .
LÄGG en paj-bit på varje tallrik .
Toppa med gräddfil, rom, hackad rödlök och dill.
VÄRM soppan och smaksätt med gräslök .
Häll upp i glas .
Fördela räkorna på träspett och lägg tvärsöver
glasen .
GOTT NYTT ÅR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)