torsdag 28 december 2017

VITAMIN-KICK 1 GLAS, x 3 RECEPT.



                    HEJSAN !

Smaka  på  det  här,  inte  tokig  alls ... riktigt goda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kiwi ,
1/2  dl  äppeljuice ,
1  msk  saft  av  citron ,
mineralvatten ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skala  och  mixa  kiwin .
Rör  ner  äppeljuice  och  citronsaft
i  PUREN  och  häll  alltsammans i
ett  glas .
Fyll  upp  med  mineralvatten .
KLART !

ELLER :
125  g  tinade  jordgubbar
2  dl  lättmjölk .
=  Mixa  jordgubbar  och  lättmjölk .

ELLER :
2 1/2  dl  tomatsaft ,
1  msk  hackad  basilika ,
1 1/2  dl  morotsjuice ,
=  blanda  ingredienserna.

GOD  FORTSÄTTNING ...

RIMMAD KYCKLING MED BÖNSALLAD . 4 PORT.



                  HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
mmm....

4  KYCKLINGFILEER ,
2 1/2  dl  vatten ,
2  msk  salt ,
1  msk  olja ,
BÖNSALLAD :
2  tomater,
1  gul  paprika ,
1  liten  gul  lök ,
1  AVOCADO ,
1  burk  svarta  bönor ,  400 g
2  nävar  salladsblad ,
DRESSING:
3  msk  olivolja ,
2  tsk  DIJON-senap ,
salt , peppar
2  msk  balsam-vinäger,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RIMMAD  KYCKLING :  Blanda  vatten  och  salt 
i  en  bunke .
Lägg  i  KYCKLINGFILEERNA  och  låt  de  rimmas
ca  5  timmar .
Ta  upp  FILEERNA ,  skölj  i  kallt  vatten   och  skär
dem  i  bitar,  ca  2  cm  stora .
Stek  dem  knappt  10  minuter  i  oljan  i  en  stekpanna .
BÖNSALLAD & DRESSING :
TÄRNA  tomater,  paprika,  lök  och  AVOCADO .
Skölj  de  svarta  bönorna  och  salladsbladen .
Blanda  ingredienserna  till  dressingen .
VÄRM  den  försiktigt  i  en  kastrull .
Låt  de  tärnade  grönsakerna  bli  lite  varma  däri .
Vänd  ner  salladsbladen   och  servera  med  kycklingen .

SMAKLIG  MÅLTID !
                                           LYCKA  TILL !

NYÅRSRÄTT, - KRÄMIG PAJ MED RÄK-LYX, 4 PORT.



                  HEJSAN !

mmm.... Här  samsas  läckerheterna  på  en  plocktallrik.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

VÄSTERBOTTENPAJ :
1  färdig  mördegsrulle ,  kyld
150  g  västerbottenost ,
2  dl  lätt CREME Fraiche ,
2  ägg ,
TOPPING:
gräddfil,  rom,  rödlök,  dill
AVOCADOSALLAD :
1 AVOCADO,
1  salladslök ,
1  apelsin,
RÄKSOPPA :
1  paket  färdig fisk - &  skaldjurssoppa (t ex KELDA)
gräslök ,
20  skalade  räkor .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TRYCK  ut  pajdegen  i  en  mindre  pajform ,
ca  20  cm i  diameter .
Förgrädda  pajskalet  ca  8  minuter  mitt  i  ugnen .
Vispa  samman  övriga  ingredienser  och  häll  i
pajskalet .
Grädda  ca  20  minuter  i  mitten  av  ugnen .
Låt  svalna  helt .
SKÄR  AVOCADO  och  salladslök  i  tunna 
skivor .
Skär  bort  skalet  på  apelsinen  och  skär  ut  hinn-
fria  klyftor .
Blanda  det  skurna  och  fördela  på  4  tallrikar .
Ringla  eventuellt   på  lite  olja  och  vinäger .
LÄGG  en  paj-bit  på  varje  tallrik .
Toppa  med  gräddfil,  rom,  hackad  rödlök  och  dill.
VÄRM  soppan  och  smaksätt  med  gräslök .
Häll  upp  i  glas .
Fördela  räkorna  på   träspett  och  lägg  tvärsöver
glasen .

GOTT NYTT ÅR !
                                   LYCKA  TILL !