torsdag 28 april 2016

FESTLIG RÄK- OCH ROMRÖRA 4 PORT.


  HEJSAN !

GOTT som  FREDAGSÖVERRASKNING  eller till  VALBORG !

Det här behöver DU;
FYLLNING .
500 g oskalade  räkor.
10 cm purjolök ,
1 ask  kesella ,
1/2 dl finhackad dill ,
50 g Röd  rom ,
1 dl grovt riven urvattnad gurka ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar .
GARNERING :
Salladsblad, räkor, citronklyfta, riven gurka, och gräslöksstrån.
UGN 225 GRADER .

Så här gör Du :
TVÄTTA potatisarna och pricka dem med en gaffel.
Baka potatisen mitt i ugnen i 50- 60 minuter .
FYLLNING :
SKALA  räkorna  och ta undan några hela till  garnering .
Grovhacka resten .
ANSA  och skiva purjolöken .
Blanda med resterande ingredienser till röran .
Ta ut potatisarna , skär ett kryss och tryck upp lite potatis.
Lägg i några salladsblad  och toppa med RÄK- och ROM-
röra .
GARNERA  med  räkor, citronklyfta, riven gurka och kryddgrönt.

LYCKA TILL !