HEJSAN !
ATT baka bröd i långpanna är smidigt och gott .
DE Rustika rågrutorna är toppade med rågflingor
och flingsalt .
VÄL värda att baka .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl kallt vatten
50 g rumsvarmt smör / margarin
2 dl rågflingor
2 msk krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
2 tsk anis
ca 10 - 11 dl rågsikt
GARNERING :
rågflingor , flingsalt,
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör ut jästen .
2) TILLSÄTT övriga ingredienser och arbeta degen
kraftigt i maskin i ca 5 min eller dubbla tiden för hand .
3) LÅT degen jäsa under bakduk i 2 timmar.
4) FÖRDELA degen i en långpanna ca 26 x 38 cm ,
med bakplåtspapper.
Strö över rågflingor och flingsalt .
5) SKÄR degen i rutor och nagga den med en gaffel .
6) LÅT brödet jäsa under bakduk i ca 45 minuter .
Sätt ugnen på 225 grader .
7) GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20 - 25 min .
Låt det svalna på galler under en bakduk .
mm...LYCKA TILL !