onsdag 24 augusti 2016

KRÄFTSTRÖMMING 6 PERS.


HEJSAN !

mmm... så jättegott med kokt potatis till !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg strömming,
2 tsk salt,
dillkronor eller 2 tsk dillfrön,
ca 1 1/2 dl tomatjuice,
dill,

SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA, bena ur  och skölj strömmingen .
Salta  och rulla den med  köttsidan ut .
Lägg rullarna tätt i en låg kastrull eller form.
Täck med dillkronor eller -frön och häll över juicen.
Sjud under lock i 10 - 12 min.
LYFT bort dillkronorna , lägg på dill och låt svalna.

SERVERA strömmingen kall med kokt potatis .

Hoppas att det smakar! Och - LYCKA TILL!

CITRON-MARINERADE PILGRIMSMUSSLOR. 4 PERS.


HEJSAN !

Är det någon som gillar detta ?

HÄR ÄR RECEPTET :
12 pilgrimsmusslor,
1 citron,
1 schalottenlök,
2 msk olivolja,
1/2 msk flytande honung,
1 krm salt,
1 syrligt äpple,
5 cm purjolök,
100 g haricots Verts,
1 msk balsamvinäger,
ca 10 blad färsk basilika.

SÅ HÄR GÖR DU :
RIV det gula skalet och pressa citronen i en skål .
Hacka löken fint och tillsätt den och oljan  tillsammans
med  honungen.   Salta. 
Lägg i pilgrimsmusslorna och låt dem marineras i ca 20 min.
HACKA äpplet och strimla purjolöken samt rensa bönorna.
Ånga musslorna 3 - 4 min. i en ångkokare eller  ång-insats
på spisen.
Ånga grönsakerna ungefär lika länge i en egen behållare eller
bredvid musslorna.
De ska bara precis ha blivit vita i köttet.
LÄGG upp salladen  vackert på botten av tallrikarna och fördela
pilgrimsmusslorna  ovanpå .
Stänk över lite vinäger och hackad basilika samt garnera med
en kvist basilika .

HOPPAS ATT DET SMAKAR  och  LYCKA TILL !