onsdag 24 augusti 2016
KRÄFTSTRÖMMING 6 PERS.
HEJSAN !
mmm... så jättegott med kokt potatis till !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg strömming,
2 tsk salt,
dillkronor eller 2 tsk dillfrön,
ca 1 1/2 dl tomatjuice,
dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA, bena ur och skölj strömmingen .
Salta och rulla den med köttsidan ut .
Lägg rullarna tätt i en låg kastrull eller form.
Täck med dillkronor eller -frön och häll över juicen.
Sjud under lock i 10 - 12 min.
LYFT bort dillkronorna , lägg på dill och låt svalna.
SERVERA strömmingen kall med kokt potatis .
Hoppas att det smakar! Och - LYCKA TILL!
CITRON-MARINERADE PILGRIMSMUSSLOR. 4 PERS.
HEJSAN !
Är det någon som gillar detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
12 pilgrimsmusslor,
1 citron,
1 schalottenlök,
2 msk olivolja,
1/2 msk flytande honung,
1 krm salt,
1 syrligt äpple,
5 cm purjolök,
100 g haricots Verts,
1 msk balsamvinäger,
ca 10 blad färsk basilika.
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV det gula skalet och pressa citronen i en skål .
Hacka löken fint och tillsätt den och oljan tillsammans
med honungen. Salta.
Lägg i pilgrimsmusslorna och låt dem marineras i ca 20 min.
HACKA äpplet och strimla purjolöken samt rensa bönorna.
Ånga musslorna 3 - 4 min. i en ångkokare eller ång-insats
på spisen.
Ånga grönsakerna ungefär lika länge i en egen behållare eller
bredvid musslorna.
De ska bara precis ha blivit vita i köttet.
LÄGG upp salladen vackert på botten av tallrikarna och fördela
pilgrimsmusslorna ovanpå .
Stänk över lite vinäger och hackad basilika samt garnera med
en kvist basilika .
HOPPAS ATT DET SMAKAR och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)