onsdag 25 april 2018
BLÅBÄRSSCONES ....2 ST .LÖRDAG-SÖNDAG.
HEJSAN !
Detta är ju ljuvligt att äta till frukost ,
ungarna blir överlyckliga och maken /makan likaså !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 tsk salt ,
1 msk socker ,
2 tsk bakpulver ,
50 g smör/margarin ,
2 dl mjölk ,
1 1/2 dl frusna blåbär ,
SERVERA MED :
Philadelphiaost ,
UGN 250 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, salt, socker och bakpulver
i en skål .
Finfördela smöret häri .
Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg .
BLANDA i blåbären och dela degen i
två bitar .
Platta ut bitarna till runda kakor och lägg
dem på en plåt med bakplåtspapper .
SKÅRA varje scones i fyra bitar .
GRÄDDA i 10 minuter.
Servera med Philadelphiaost
LYCKA TILL !
VECKANS VEGETARISKA, BLOMKÅLS-OCH BROCCOLIGRATÄNG 2 PORT.
HEJSAN !
En gång i veckan, är i alla fall bättre än ingen gång alls !
Men det här är jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g blomkåls - och broccolibuketter ,
200 g EDAMAMEBÖNOR ,
2 dl mjölk ,
1 1/2 msk vetemjöl ,
salt , peppar
1/2 krm paprikapulver ,
1 dl riven lagrad ost ,
SERVERA MED :
Grovt surdegsbröd
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA blomkålen och broccolin i lättsaltat
vatten i ca 4 minuter .
Låt rinna av i ett durkslag .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA enligt anvisningarna
på förpackningen .
Dela bönskidorna och pilla ut bönorna .
Blanda bönorna med blomkålen och broccolin och
fördela i två smorda ugnsfasta formar .
VISPA samman mjölk och mjöl i en kastrull .
Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3 min.
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver .
TILLSÄTT OSTEN :
LÅT den smälta i såsen .
Fördela stuvningen över grönsakerna .
GRATINERA högt upp i ugnen i ca 10 min.
SERVERA med grovt surdegsbröd och lite smör .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
SWEET CHILI-LAX .... 2 PORT.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med "snabbmat"
Smaka då på detta .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 bitar LAXFILE'
salt å peppar ,
2 msk sweet chilisås ,
SERVERA med :
Kokt pressad potatis
limeklyftor ,
sallad och varm tomat,
UGN :200 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG laxbitarna i en smord ugnsfast form.
Salta, peppra och pensla laxen med sweet chilisås.
Stek laxen i ugnen i ca 10 minuter .
SERVERA med kokt pressad potatis, lime-klyftor,
sallad och varma tomater .
(sätt in tomaterna samtidigt som laxen i ugnen )....mmm
så himla gott !
VARSÅGODA och LYCKA TILL !
DILLKÖTT AV KYCKLING...4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här ! .....mmm!
Det är för många av oss ett barndomsminne,
men då var det med kalvbog .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 dl vatten ,
2 msk kycklingfond ,
2 lagerblad ,
5 vitpepparkorn ,
1 1/2 tsk salt ,
600 g KYCKLINGLÅRFILE'
eller KYCKLINGFILE' ,
3 morötter ,
SÅS :
1 msk smör /margarin ,
2 msk vetemjöl ,
4 dl buljong från kyckling-koket ,
1 dl vispgrädde ,
1 msk ÄTTIKSSPRIT 12%,
1 tsk socker ,
salt å peppar ,
1 1/2 dl hackad dill ,
SERVERA MED :
Kokt potatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten, fond, lagerblad, pepparkorn
och salt i en stor gryta .
Putsa kycklingen och dela den i bitar .
Lägg ner kycklingen i grytan och koka i 5 minuter .
SKALA och dela morötterna i grova bitar .
Lägg ner i grytan och koka i 10 minuter.
Ta upp kyckling och morötter med hålslev och spara
buljongen .
SÅS :
SMÄLT smör i en kastrull .
Strö i mjöl och rör om .
Späd med buljong från kycklingkoket .
Koka upp under omrörning .
Tillsätt grädden och koka ett par minuter .
SMAKA av med ättikssprit , socker, salt och peppar .
Lägg i kycklingen och morötter och låt allt bli varmt .
Rör sist i dillen .
SERVERA med kokt potatis .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)