torsdag 17 september 2009

LEVERGRYTA 4 PORT.

Gillar DU lever?
mmm,så gott tycker jag.
Prova .

6 skivor bacon
500 g lever
1 msk smör
1 stor gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lagerbärsblad
1krm timjan
2 dl vatten
2 tsk potatis eller maizenamjöl
2 msk gräddfil
klippt persilja

Så här gör DU:
Strimla baconskivorna och skär
levern i mindre bitar.
Fräs baconstrimlorna i en stekpanna.
Tillsätt leverbitarna och bryn dem
på svag värme,så att de får fin färg.
Tillsätt ev. lite matfett.
Skala löken och skär den i klyftor.
Lägg över lever,bacon och lök i
en gryta.
Tillsätt kryddorna.
Skölj ur stekpannan med lite vatten
och häll skyn i grytan.
Låt den koka upp och småkoka i 15 min.
Rör ut mjölet i lite vatten
och red av grytan.
Blanda till sist ner gräddfilen.
Strö över persilja.
Servera med potatis.

LYCKA TILL.

GRYTA MED KÖTTBULLAR. 4 PORT.

Ibland får man göra det enkelt för sig .
Detta går fort.

1 paket djupfrysta köttbullar
i sås.
1/2 burk krossade tomater
1 burk majskorn
1 tsk torkad basilika
hackad persilja.

Så här gör DU;
Tina köttbullarna i en
kastrull enl. anv. på
förpackning
Tillsätt krossade tomater
och majskorn.
Smaksätt med smulad basilika.
Låt grytan bli genomvarm och
servera med hackad persilja
och kokt potatis.
fort o´lätt.