lördag 25 juni 2016

SNABB SOMMARPIZZA MED SQUASH 4 PERSONER.



  HEJSAN !

 Använd färdigt PIZZAKIT .
 Använd både deg och tomatsås  och
toppa med goda ostar , smulad rosmarin
och squash .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdigkavlad kyld PIZZADEG  med tomatsås .
400 g squash , både gula och gröna ,
150 g smulad  fetaost ,
1 kvist repad rosmarin ,
6- 8 salladslökar ,
2 dl grovt riven lagrad ost (gärna Västerbottenost )
1 / 2 dl finhackad slätbladig  persilja, basilika,
eller andra örter .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Rulla ut PIZZADEGEN  på en plåt med bakplåtspapper.
Dra  degen  åt sidorna  så att den täcker hela plåten .
Bred ut tomatsås på bottnen .
Skölj och skiva squashen i tunna skivor .
Placera  skivorna  i rader på pizzan .
STRÖ över smulad fetaost och repad rosmarin .
Skala och strimla löken fint .
Strö  lök, ost och örter över pizzan .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen , ca 15 minuter .

HOPPAS  DET SMAKAR och LYCKA TILL !

RUSSINLIMPA MED FILMJÖLK . 1 BRÖD .



  HEJSAN !

 Nu  tar vi ett snabbare och enklare bröd .
 Det här är också jättegott , det hinner Du
göra innan resten av familjen är uppe !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 1/2 dl fint rågmjöl ,
2 1/2 dl grahamsmjöl ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk bikarbonat ,
1 tsk salt ,
1 dl hasselnötter eller pumpakärnor ,
1/2 dl valnötter ,
1 dl russin ,
5 dl filmjölk , eller 2 1/2 dl gräddfil+ 2 1/2 dl vatten .
1 dl mörk sirap .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en brödform , ca 2 liter .
Värm ugnen till  175 grader.
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en bunke .  Tillsätt nötter och russin .
TILLSÄTT  fil  och  sirap , rör samman till en smet .
HÄLL smeten i formen , släta till  och strö lite mjöl över .
GRÄDDA  i nedre delen av ugnen i ca  60- 70 minuter .
Ta ut och låt vila i formen  innan Du stjälper upp brödet .

LYCKA  TILL !

FULLKORNSBRÖD 2 BRÖD .



  HEJSAN !

Prova att baka det här nyttiga goda brödet
mm...litegrann att tugga på !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross ,
1 dl  rågkross ,
4 dl  vatten ,
5 dl  filmjölk ,
25  g  jäst ,
1/2 dl honung ,
3 tsk salt ,
2 msk Rapsolja ,
12 - 13 dl DINKELSIKT ,
1 msk smör/margarin ,

SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA kross och vatten .
Rör till en lös gröt , det tar ca  10 minuter .
HÄLL gröten i en degbunke  och  tillsätt  filmjölken .
LÅT  svalna till  fingervarmt  ca 37 grader .
Smula ner jästen  i  bunken  och  rör  om tills den  har 
löst  upp  sig .
TILLSÄTT  honung, salt, olja  och  mjöl .
Arbeta  samman  till  en  deg  som  blir något lös .
LÅT jäsa övertäckt  på varm och dragfri plats  i ca 1 timme .
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord  och  knåda den.
Dela i 2 lika stora delar  och placera delarna i smorda
brödformar , ca 2 liter stora .
LÅT bröden  jäsa övertäckta  på varm och dragfri plats
i ca 30 minuter . Värm ugnen till 200 grader .
GRÄDDA  i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter .
Låt kallna under bakduk .

HOPPAS DET SMAKAR och  LYCKA TILL !