söndag 25 september 2016
FRANSK TOMATGRATÄNG 4 PERSONER.
HEJSAN !
mmm...så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 bifftomater ,
1 squash,
1 aubergine ,
2 gula lökar ,
1 dl olivolja ,
salt, peppar, timjan ,
2- 3 dl riven färsk parmesan .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA tomater . squash och aubergine .
Skala och skiva löken .
VARVA grönsakerna i en ugnsfast form
eller fat med kant .
Ringla över olja .
Krydda .
Strö på osten .
GRÄDDA ca 30 min. i 200 grader.
DENNA gratäng kan Du äta som den är eller med en god sås till,
som pepparsås, finns att köpa färdig i handeln .
(det är kanske bara jag, som gillar med pepparsås till ?)
mm...gott är det . Du kan givetvis ha vad Du vill till.
LYCKA TILL !
NÄSTA GÅNG ...PANNBIFF .
HEJSAN !
Ett litet TIPS !
Nästa gång Du gör pannbiff , linda en baconskiva runt varje biff.
Fäst med tandpetare, lägg biffarna i en ugnssäker form .
Skiva några tomater och lägg på biffarna .
Strö på riven god ost .
STEK i ugn på 200 grader i 25 minuter.
Använd skyn till sås, tillsätt 1 dl grädde och 1tsk soja ,
häll i en kastrull och koka upp !
LYCKA TILL !
LUSTFYLLD BÄRLIKÖR - SPARA SOMMAREN PÅ FLASKA.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Liter bär , röda eller svarta vinbär, krusbär, blåbär eller hallon.
5 dl socker ,
75 cl okryddat brännvin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VARVA de rensade bären med sockret i en stor burk .
Häll på brännvinet och förslut väl .
Låt stå i rumstemperatur ca 5 veckor .
Skaka burken då och då så att sockret löser sig .
SILA ifrån bären och fyll likören på väl rengjorda flaskor
som tillsluts väl.
Undvik att få med bottensatsen .
LAGRA likören mörkt och svalt i ett par månader eller
gärna längre .
Vi brukar spara bären i frysen , så tar vi fram dem till glass
och vispad grädde eller i drinkar .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)