tisdag 28 januari 2020

KYCKLINGPAJ, 6 PORT.



                             HEJSAN !

Mumsigt  till  kalaset !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g matfett
2 msk vatten
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA snabbt samman mjöl,
matfett och vatten .
Kavla ut degen och lägg den i
en pajform ,  23 cm i diam.
Ställ kallt i 30 min.  Nagga
bottnen och förgrädda i 225 grader
ca 10 minuter .

KYCKLINGPAJ :

2 Stekta  kyckling-FILE'ER
200 g champinjoner
1 msk matfett
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl lätt CREME Fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
salt å peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR  Paj-bottnen enligt grundreceptet.
Skiva kycklingen.
Skiva svampen och fräs i matfett .
SKIVA paprikan .
Lägg kyckling och svamp i pajskalet .
Lägg på paprikan .
Vispa ihop CREME Fraiche, mjölk ,
ägg, salt och peppar och häll i pajskalet.
GRÄDDA i 200 grader ca 40 minuter
tills äggstanningen stelnat .

LYCKA TILL !