söndag 21 juni 2020

TOMATSALLAD MED AVOKADO OCH... 4 PORT



                        HEJSAN !

....FETAOST . mmm... himla gott
till fisk och fågel, men DU kan
även ha den som  ensam-rätt .

HÄR ÄR RECEPTET :
1-2 rödlökar
1 fänkål
2-3 msk olivolja
salt, peppar
4 tomater
2 avokado
150 g fetaost

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva  löken tunt .
Strimla eller skiva fänkålen  tunt .
Lägg över i en skål .
Massera in olja, salt och peppar i
löken och fänkålen  tills Du känner
att det blir lite mjukt .
SKIVA tomaterna .
Kärna ur, skala och skiva avokadon .
Lägg upp tomater och avokado på ett fat.
STRÖ över lök och fänkålsblandningen .
Tillsätt även oljan som inte gått in i
grönsakerna .
SMULA över fetaost .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA, 4 PORT...



                                HEJSAN !

... himla go' är denna soppa, vill Du ha den lite
matigare kan Du strö knaperstekt bacon över.

HÄR ÄR RECEPTET :
1,6 liter grönsaksbuljong,
fond på flaska eller tärning
400 g potatis
1 purjolök
1 dl hackad dill,  fryst går bra
salt och peppar
TILLBEHÖR :
4-5 msk naturell färskost
valfritt bröd
4 skivor kallrökt lax
dill

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT grönsaksbuljongen få ett uppkok .
SKALA och skär potatisen i mindre bitar .
Spola potatisen i kallt vatten och lägg ner
i buljongen .  LÅT koka i 10 minuter .
SKÖLJ och strimla purjolöken  och tillsätt
till buljongen .  LÅT koka , 5 minuter .
TA kastrullen från plattan och tillsätt dill.
Mixa soppan snabbt .
Mixar Du för länge blir soppan klistrig
av potatisens stärkelse .
Smaka av med salt och peppar .
BRED  färskost på brödskivorna  och
lägg på laxen .
Toppa med lite dill .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Spelar ingen roll, om det är varmt eller svalt
ute,  soppan är lika god för det !