tisdag 15 mars 2016

KÅLPUDDING PÅ MITT VIS . 2 PORT.



HEJSAN !
DET  här är absolut det godaste som finns !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl strimlad vitkål ,
250 g blandfärs ,
1 ägg ,
1 tsk salt   + 1 krm vitpeppar ,
1/2 - 3/4 dl grädde .
TILLBEHÖR :
Lingonsylt.
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRVÄLL kålen i lättsaltat vatten  ca  5 minuter .
Häll av vattnet .
BLANDA  köttfärsen med  ägg, salt, och vitpeppar .
Rör och blanda ihop.
Blanda ner ris och kål, späd med grädde .
Rör ihop allt .
BRED ut blandningen i en ugnssäker form .  Grädda i ugnen tills
färsen är genomstekt , ca 30 minuter .
SERVERA  med lingonsylt  och 1 glas mjölk .
LYCKA TILL !  ...mmm !

HAVRESNIBB MED LINGON .



HEJSAN !
Här är en gammal goding som kommer till heders igen,  med frisk
lingonsylt  och  grädde . Fin mandelsmak  får kakan  med 2 - 3 droppar
bittermandelolja  i  smeten .
Väl värt att smaka  !
HÄR ÄR RECEPTET  :
4 dl havregryn ,
2 dl mjölk ,
3 stora ägg ,
2 3/4 dl strösocker ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
1 dl flytande smör/margarin
1 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
3 dl grädde ,
1/2 dl lingonsylt .
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL havregryn och mjölk i en bunke och låt grynen svälla i 5 min.
Rör ner äggen ett i taget .  Tillsätt socker, vaniljsocker, och margarin/smör .
Blanda mjöl och bakpulver .  Rör ner mjöl-blandningen i smeten .
KLÄ en långpanna 20 x 30 cm, med bak-papper .  Häll i smeten och grädda
ca 30 minuter .  Känn efter med  sticka att kakan är torr .  Stjälp upp
kakan  och låt den svalna .  Skär den i trekantiga  bitar .
VISPA  grädden . Klicka eller spritsa grädde på  snibbarna  och dekorera
med en klick sylt .
DET här är barndomens efterrätt , efter soppa eller fisk .
LYCKA TILL !