tisdag 15 mars 2016
KÅLPUDDING PÅ MITT VIS . 2 PORT.
HEJSAN !
DET här är absolut det godaste som finns !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl strimlad vitkål ,
250 g blandfärs ,
1 ägg ,
1 tsk salt + 1 krm vitpeppar ,
1/2 - 3/4 dl grädde .
TILLBEHÖR :
Lingonsylt.
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRVÄLL kålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter .
Häll av vattnet .
BLANDA köttfärsen med ägg, salt, och vitpeppar .
Rör och blanda ihop.
Blanda ner ris och kål, späd med grädde .
Rör ihop allt .
BRED ut blandningen i en ugnssäker form . Grädda i ugnen tills
färsen är genomstekt , ca 30 minuter .
SERVERA med lingonsylt och 1 glas mjölk .
LYCKA TILL ! ...mmm !
HAVRESNIBB MED LINGON .
HEJSAN !
Här är en gammal goding som kommer till heders igen, med frisk
lingonsylt och grädde . Fin mandelsmak får kakan med 2 - 3 droppar
bittermandelolja i smeten .
Väl värt att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl havregryn ,
2 dl mjölk ,
3 stora ägg ,
2 3/4 dl strösocker ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
1 dl flytande smör/margarin
1 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
3 dl grädde ,
1/2 dl lingonsylt .
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL havregryn och mjölk i en bunke och låt grynen svälla i 5 min.
Rör ner äggen ett i taget . Tillsätt socker, vaniljsocker, och margarin/smör .
Blanda mjöl och bakpulver . Rör ner mjöl-blandningen i smeten .
KLÄ en långpanna 20 x 30 cm, med bak-papper . Häll i smeten och grädda
ca 30 minuter . Känn efter med sticka att kakan är torr . Stjälp upp
kakan och låt den svalna . Skär den i trekantiga bitar .
VISPA grädden . Klicka eller spritsa grädde på snibbarna och dekorera
med en klick sylt .
DET här är barndomens efterrätt , efter soppa eller fisk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)