onsdag 15 augusti 2018

PLOMMONSYLT .




              HEJSAN !

Glöm inte bort plommonen ,  det kan man också göra
mycket gott av ..pajer,  sylt,  en läcker dessert...

HÄR ÄR RECEPTET :
Till plommonsylt :
1 kg plommon,
6 1/4 dl  strösocker,
(ATAMON)

SÅ HÄR GÖR DU :
DOPPA  Plommonen  hastigt i kokhett vatten
och  dra  av  skinnet .  Dela  plommonen och
ta  ur  kärnorna .
VARVA  plommonen  med  socker  i  en  gryta
och  låt  det  stå  och  safta  sig  ca 1 timma .
KOKA upp  långsamt  så  att  sockret  hinner
smälta  innan  det  börjar  koka .  Låt koka på
svag  värme  15 - 20  min,  rör  om  då och då.
SKUMMA  och  tillsätt ( ATAMON )  .
HÄLL upp  sylten  i  rena,  varma  burkar och
bind över .

LYCKA TILL !