onsdag 15 augusti 2018
PLOMMONSYLT .
HEJSAN !
Glöm inte bort plommonen , det kan man också göra
mycket gott av ..pajer, sylt, en läcker dessert...
HÄR ÄR RECEPTET :
Till plommonsylt :
1 kg plommon,
6 1/4 dl strösocker,
(ATAMON)
SÅ HÄR GÖR DU :
DOPPA Plommonen hastigt i kokhett vatten
och dra av skinnet . Dela plommonen och
ta ur kärnorna .
VARVA plommonen med socker i en gryta
och låt det stå och safta sig ca 1 timma .
KOKA upp långsamt så att sockret hinner
smälta innan det börjar koka . Låt koka på
svag värme 15 - 20 min, rör om då och då.
SKUMMA och tillsätt ( ATAMON ) .
HÄLL upp sylten i rena, varma burkar och
bind över .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)