söndag 22 december 2019
FISKPINNAR MED POTATISMOS OCH GURKSÅS , 2-3 PORT.
HEJSAN !
mmm...det här var himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g halvtinad kolja eller torsk - FILE' i block.
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl sesamfrö eller ströbröd, eller blanda sorterna
salt, vitpeppar
2 msk matfett
POTATISMOS :
400 g potatis, mjölig sort
2 tsk matfett
1/2 dl mjölk
salt , peppar
GURKSÅS :
1 dl lätt CREME fraiche
1 msk majonnäs
2 msk gurkmix, t ex Bostongurka
SERVERA med bladsallad
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i drygt 1 cm tjocka skivor.
VÄND fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg
och sist sesamfrö, ströbröd / blanda,
med lite salt och peppar.
LÄGG fisken på bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
STEK fiskpinnarna på medelvärme tills
fisken får fin färg och är genomstekt, ca
3 minuter per sida .
POTATISMOS :
SKALA och skär potatisen i skivor och
koka den mjuk. Mosa potatisen .
TILLSÄTT matfett och mjölk och blanda
till ett mos . Salta och peppra .
GURKSÅS :
Blanda CREME fraiche, majonnäs och gurkmix
i en skål . Salta och peppra .
SERVERA med en bladsallad och goda små-tomater.
VI måste ju äta också, inte bara planera och baka !
GOD JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)