söndag 22 december 2019

FISKPINNAR MED POTATISMOS OCH GURKSÅS , 2-3 PORT.



                  HEJSAN !

mmm...det här var himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g  halvtinad kolja eller torsk - FILE' i block.
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl sesamfrö eller ströbröd, eller blanda sorterna
salt,  vitpeppar
2 msk matfett
POTATISMOS :
400 g  potatis, mjölig sort
2  tsk  matfett
1/2 dl mjölk
salt , peppar
GURKSÅS :
1 dl lätt CREME fraiche
1 msk majonnäs
2 msk gurkmix, t ex Bostongurka
SERVERA  med  bladsallad

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i  drygt  1 cm  tjocka skivor.
VÄND  fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg
och  sist  sesamfrö, ströbröd / blanda,
med lite salt och peppar.
LÄGG fisken  på  bakplåtspapper  och  låt
paneringen  torka  en  stund .
STEK  fiskpinnarna på  medelvärme  tills
fisken  får fin färg och  är  genomstekt, ca
3 minuter per  sida .
POTATISMOS :
SKALA och  skär  potatisen  i  skivor  och
koka  den  mjuk.  Mosa  potatisen .
TILLSÄTT  matfett  och  mjölk  och blanda
till  ett  mos .  Salta och peppra .
GURKSÅS :
Blanda CREME fraiche, majonnäs och gurkmix
i  en  skål .  Salta och peppra .
SERVERA med en bladsallad och goda små-tomater.

VI måste ju äta också, inte bara planera och baka !

GOD JUL !