tisdag 22 maj 2018

SOMMARPAJ MED RICOTTA, SPARRIS & JORDGUBBAR .... 4 PERS.



           
                    HEJSAN !

Den  här  pajen  var  extra  god .
Varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJDEG :
3  dl  vetemjöl ,
125  g  smör / margarin ,
2  msk  iskallt  vatten ,
FYLLNING :
250  g  RICOTTAOST ,
1  dl  riven  parmesan ,
200  g  grön  sparris ,
250  g  jordgubbar ,
1  dl  basilika ,  hackad

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER .
MIXA  samman  ingredienserna  till  pajdegen
och  tryck  ut  i  en  pajform,  med  löstagbar
botten .
Ställ  kallt  i  30  minuter .
BLANDA  samman  RICOTTAOST,
riven  parmesan   och  bred  ut  i  pajskalet .
FÖRVÄLL  sparrisarna  några  minuter  i
lättsaltat  vatten ,  häll  av  och  lägg  vackert  i
pajskalet,  toppa  med  halverade  jordgubbar
och  strö  över  lite  extra  parmesan .
STÄLL  in  i  ugn  ca  15  minuter  eller  tills
pajskalet  är  klart .
STRÖ  över   hackad  basilika .

LYCKA  TILL !


MELON- OCH JORDGUBBSSALLAD MED HALLOUMIOST , 4 PERS.



       
                                 HEJSAN !

SMAKA  på  denna ....mmm !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  rödlök ,
1  nätmelon ,
250  g  jordgubbar ,
1  påse  blandad  sallad ,
1  kruka  basilika ,
1  citron ,  rivet  skal
50  g  flagad  sötmandel ,
2   msk  rapsolja ,
FLINGSALT ,
250  g  HALLOUMIOST ,

DRESSING :
resten  från  melonen ,  mixad
1  msk  vitvinsvinäger ,
2  msk  rapsolja .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  finhacka  rödlöken ,
dela  och  kärna  ur  melonen ,
gör  kulor  med  kul-järn .
Skär  rent  resten  och  använd  till
dressingen .
DELA  jordgubbarna  mitt  itu .
Blanda  med  melonkulorna  och 
salladen .
Strö  över  basilika  och  rivet  citronskal.
STEK  sötmandeln  i  lite  rapsolja   och
krydda  med  FLINGSALT,  vänd  ner  i
salladen .
SKÄR  osten  i  skivor  och  stek  i  grill-
panna  i  lite  olja 1 minut  på  var  sida.

DRESSING :
MIXA  samman  resten  från  melonen .
Blanda  ihop  vinäger  med  rapsolja .
Häll  över  salladen .

LYCKA  TILL !