tisdag 22 maj 2018
SOMMARPAJ MED RICOTTA, SPARRIS & JORDGUBBAR .... 4 PERS.
HEJSAN !
Den här pajen var extra god .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl ,
125 g smör / margarin ,
2 msk iskallt vatten ,
FYLLNING :
250 g RICOTTAOST ,
1 dl riven parmesan ,
200 g grön sparris ,
250 g jordgubbar ,
1 dl basilika , hackad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
MIXA samman ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform, med löstagbar
botten .
Ställ kallt i 30 minuter .
BLANDA samman RICOTTAOST,
riven parmesan och bred ut i pajskalet .
FÖRVÄLL sparrisarna några minuter i
lättsaltat vatten , häll av och lägg vackert i
pajskalet, toppa med halverade jordgubbar
och strö över lite extra parmesan .
STÄLL in i ugn ca 15 minuter eller tills
pajskalet är klart .
STRÖ över hackad basilika .
LYCKA TILL !
MELON- OCH JORDGUBBSSALLAD MED HALLOUMIOST , 4 PERS.
HEJSAN !
SMAKA på denna ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök ,
1 nätmelon ,
250 g jordgubbar ,
1 påse blandad sallad ,
1 kruka basilika ,
1 citron , rivet skal
50 g flagad sötmandel ,
2 msk rapsolja ,
FLINGSALT ,
250 g HALLOUMIOST ,
DRESSING :
resten från melonen , mixad
1 msk vitvinsvinäger ,
2 msk rapsolja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka rödlöken ,
dela och kärna ur melonen ,
gör kulor med kul-järn .
Skär rent resten och använd till
dressingen .
DELA jordgubbarna mitt itu .
Blanda med melonkulorna och
salladen .
Strö över basilika och rivet citronskal.
STEK sötmandeln i lite rapsolja och
krydda med FLINGSALT, vänd ner i
salladen .
SKÄR osten i skivor och stek i grill-
panna i lite olja 1 minut på var sida.
DRESSING :
MIXA samman resten från melonen .
Blanda ihop vinäger med rapsolja .
Häll över salladen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)