måndag 14 augusti 2017
RÅRÖRD VINBÄRSSYLT
HEJSAN !
Näst nypon är svartavinbär C- vitaminrikast
bland våra bär och frukter .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Liter (1 kg ) svarta eller röda vinbär,
6 dl (500g) socker,
1 rågat kryddmått NATRIUMBENSOAT,
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA (snoppa de svarta vinbären )
och skölj bären väl.
Lägg bär och socker i en rymlig skål
och rör tills sockret har lösts upp och
bären mosats .
ANVÄND gärna hushållsmaskin .
Tillsätt BENSOATET utrört i lite sylt .
HÄLL sylten i frysförpackningar och
frys in.
Då håller sig både smak och vitaminer bättre.
VINBÄRSSYLT kan DU ha till allt ,
VARDAG som FEST !
Även gott i rulltårta !
LYCKA TILL !
RÖD VINBÄRSSAFT OCH SVARTA VINBÄRS....
HEJSAN !
NU är alla bären här, då börjar vi med RÖDVINBÄRSSAFT.
mmm...å vad läskande gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 liter (1 kg) röda vinbär,
5 dl vatten,
6-7 dl (500-600 g ) socker till varje
liter avrunnen saft ,
1 rågat kryddmått NATRIUMBENSOAT,
till varje liter saft .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÄREN behöver inte repas.
Använd bara väl mogna bär .
Skölj bären om det behövs och
lägg dem i en syltgryta - kastrull.
Häll på vattnet och låt det koka
under lock i 10 minuter .
KROSSA bären mot grytans kant
med en slev .
Häll upp i silduk och låt självrinna
i 30 minuter . RÖR INTE MASSAN !
Mät saften .
Koka upp igen och skumma väl .
Tillsätt BENSOATET utrört i lite saft.
Häll upp på väl rengjorda VARMA flaskor (sätt ugnen på 100 grader)
KORKA IGEN !
SVARTVINBÄRSSAFT :
2 liter svarta vinbär,
7 dl vatten,
5-6 dl (400-500 g ) socker till
varje liter avrunnen saft ,
1 rågat kryddmått NATRIUMBENSOAT,
till varje liter saft.
OBS !
SE OVAN , FÖR RÖDA VINBÄRSSAFT.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)