måndag 14 augusti 2017

RÅRÖRD VINBÄRSSYLT



             HEJSAN  !

Näst  nypon  är  svartavinbär  C- vitaminrikast
bland  våra  bär  och  frukter .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 Liter  (1 kg )  svarta  eller  röda  vinbär,
6  dl  (500g)  socker,
1  rågat  kryddmått  NATRIUMBENSOAT,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RENSA (snoppa  de  svarta  vinbären )
och  skölj  bären  väl.
Lägg  bär  och  socker  i  en  rymlig  skål
och  rör  tills  sockret  har  lösts  upp  och
bären  mosats .
ANVÄND  gärna  hushållsmaskin .
Tillsätt  BENSOATET  utrört  i  lite  sylt .
HÄLL sylten  i  frysförpackningar  och 
frys  in.
Då  håller  sig  både  smak  och  vitaminer  bättre.

VINBÄRSSYLT  kan DU  ha  till  allt , 
VARDAG  som  FEST !
Även gott i rulltårta !
LYCKA  TILL  !

RÖD VINBÄRSSAFT OCH SVARTA VINBÄRS....



              HEJSAN !

NU  är  alla  bären  här,  då  börjar  vi  med  RÖDVINBÄRSSAFT.
mmm...å  vad  läskande  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  liter (1 kg)  röda  vinbär,
5  dl  vatten,
6-7  dl  (500-600 g )  socker  till  varje
liter  avrunnen  saft ,
1  rågat  kryddmått  NATRIUMBENSOAT,
till  varje  liter  saft .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÄREN  behöver  inte  repas.
Använd  bara  väl  mogna  bär .
Skölj  bären  om  det  behövs  och 
lägg  dem  i  en  syltgryta -  kastrull.
Häll  på  vattnet  och  låt  det  koka 
under  lock  i  10  minuter .
KROSSA  bären  mot  grytans  kant
med  en  slev .
Häll  upp  i  silduk  och  låt  självrinna
i  30  minuter .  RÖR  INTE  MASSAN !
Mät  saften .
Koka  upp  igen  och  skumma  väl .
Tillsätt  BENSOATET  utrört  i  lite  saft.
Häll  upp  på  väl  rengjorda  VARMA  flaskor (sätt ugnen på 100 grader)
KORKA IGEN !

SVARTVINBÄRSSAFT :
2 liter  svarta  vinbär,
7  dl  vatten,
5-6  dl  (400-500 g )  socker  till
varje  liter  avrunnen saft ,
1  rågat  kryddmått  NATRIUMBENSOAT,
till  varje  liter  saft.
     OBS !
SE  OVAN ,  FÖR  RÖDA  VINBÄRSSAFT.

LYCKA  TILL !