lördag 10 februari 2024

EFTERRÄTT - HAVRESMULPAJ MED BÄR . 4 PORT .

 


                         HEJSAN  !


Den här pajen går fort och lätt att göra ,  mm...!

himla go ! 


HÄR ÄR RECEPTET :
ca 300 g frysta bär , gärna olika sorter 

om DU har i frysen .

hallon, röda vinbär,  björnbär eller blåbär 

vilket som , är lika gott  !

50 g smör

1 /2 dl strösocker

1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

Tillbehör:

Vispad grädde eller vaniljglass .


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  SÄTT ugnen på 225 grader .

Häll de frysta bären i en liten ugnsform .

2,  SMÄLT smöret.  Ta från värmen och blanda med 

vetemjöl ,  socker och havregryn .

Fördela smulet över bären .

3,  GRÄDDA långt ner i ugnen 15 - 20 minuter

tills täcket fått fin färg .

*SERVERA med vaniljglass eller vispad grädde .*

ISTÄLLET för bär är det gott med äpplen .

Det är också lätt att dubbla satsen .

HOPPAS DET SMAKAR !  LYCKA TILL !

RÅRIVEN ÄPPELKRÄM - EFTERRÄTT 4 PORT .

 


                      HEJSAN  !


NU VAR DET LÄNGESEN VI ÅT EFTERRÄTT !

MEN SÄRSKILT EFTER FISK,  KAN DET VARA

GOTT !

DÅ GÖR JAG GÄRNA DEN HÄR KRÄMEN !


HÄR ÄR RECEPTET :

3 äpplen 

5 dl vatten 

1/2 dl strösocker 

1 msk potatismjöl


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  BLANDA vatten, socker och potatismjöl i en kastrull .

KOKA upp under omrörning.   TA från värmen och låt svalna .

2,  RIV äpplena grovt och blanda dem direkt i redningen .

HÄLL  upp krämen och strö över lite kanel och strösocker på 

ytan och servera med mjölk .- allt efter smak !

SERVERA med vispad grädde .


HOPPAS DET SMAKAR -LYCKA TILL !