lördag 15 oktober 2016

MOCCARUTOR 40 RUTOR .


HEJSAN  !

mmm...de godaste jag vet , här kallas dom MOCCARUTOR .
Men kärt barn har många namn, - choklad rutor eller
kärleksmums -ja vad Du vill !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
3 dl strösocker ,
1 1/2 dl mjölk ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 msk kakao ,
150 g smör /margarin .

GLASYR :
4 msk smör/margarin ,
250 g florsocker  med chokladsmak ,
eller( vanligt florsocker och 1- 2 msk kakao )
3 msk  KALLT STARKT KAFFE,
2 tsk vaniljsocker

GARNERING :
1 /2 - 1 dl kokos ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i mjölken .
BLANDA  vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
och kakao .  Rör ner i äggvispet.
Smält smöret och rör ner det i smeten .
HÄLL smeten i en långpanna som klätts med
bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm .
Grädda kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
GÖR GLASYREN : 
SMÄLT smöret, rör  ner florsockret, kaffet
 och vaniljsockret .
BRED glasyren över kakan medan den ännu
är varm.
STRÖ  den rivna kokosen över glasyren innan
den stelnat så att kokosen fastnar .
SKÄR kakan i rutor när glasyren stelnat.

VARIERA  GARNERINGEN :
BYT ut riven kokos mot  t. ex. hackade nötter,
strössel, DAIMKULOR, eller kanderade blommor.

LYCKA TILL !

VINBÄRSKAKA MED HONUNG 12 BITAR .


HEJSAN !

Har Ni vinbär i frysen  ?
Prova att göra den här, så ljuvligt go' .

HÄR ÄR RECEPTET :

Kakan får kryddig smak av kanel, ingefära
och  kardemumma .

150 g margarin/smör ,
1 dl strösocker ,
1 1/2 dl honung ,
3 ägg ,
1 1/2 tsk kanel ,
1 1/2 tsk ingefära ,
1 tsk kardemumma ,
1 tsk bakpulver ,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 dl mjölk ,
3 dl svarta vinbär ,

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett  med  socker och honung till en porös smet .
Tillsätt äggen, ett i taget och  rör  ner .
Blanda kanel, ingefära , kardemumma, bakpulver och
vetemjöl i en skål .
Tillsätt  mjöl-blandningen och mjölken .
BRED ut smeten i en smord och bröad, rund sockerkaksform
ca 1 1/2 liter .
STRÖ på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 45 minuter .
LÅT kakan vila några minuter och vänd sedan upp den på
ett sockrat fat .
SERVERA  gärna med lite vispad grädde eller vaniljsås .

FYLL KAKFORMEN  TILL MAX 2/3  ANNARS
PÖSER DEN ÖVER VID GRÄDDNINGEN.

LYCKA  TILL !