söndag 27 juli 2008

FESTBRÖD MED FÄRSKOST OCH PESTO.

Det här jättegoda receptet hittade jag i en tidning
för ett tag sen .jag skrev ner det och
bakade det några da´r senare .

2 bröd.
50 g
5 dl ljummet vatten 37 grader
12,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
FYLLNING
100 g philadelphia ost
(krämig färskost)
1,5 dl pesto (finns färdig på burk)
2 msk olivolja
1/2 dl linfrö.

Så här gör Du:
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över vatten och rör
tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet och saltet.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig,
ca 5 min. med maskin eller
10 min. för hand.
Låt jäsa under bakduk 40 min.
Knåda degen smidig, på mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut
varje del till en degplatta,ca 30 cm lång.
FYLLNING:
Blanda samman färskost och pesto.
Fördela blandningen på de båda degplattorna.
Rulla ihop dem som rulltårtor och
lägg dem i två smorda brödformar.
Låt sedan jäsa i 30 min, under bakduk.
Pensla med olivoljan och strö över linfrö.
Baka i 30 min, tills bröden är klara.
Låt bröden svalna på galler.

mmm,så himla goda!
prova själv.