måndag 28 februari 2022

ALLT FÖR MINIKOCKEN , - ANANASGLASS .

 


                                         HEJSAN ! 


SÅ HÄR GÖR DU :
Mixa 2 1/2 dl ananas i bitar ,

1 1/2 dl kokosmjölk och  2 msk rörsocker .

Fyll formarna och låt stå i frysen i ca 4 timmar .


LYCKA TILL !

RÄKTOPPAD LAX PÅ GRÖNSAKSBÄDD , 4 PORT

 


                                                  HEJSAN !


Det här är en krämig topping av räkor och ost

som gör den här lax- gratängen extra festlig .

VARSÅGODA !  mm...!  Himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten squash

6 salladslökar

150 g cocktailtomater

2 msk olivolja

3 msk finhackad dill 

1 citron , rivet skal av

4 bitar laxfile utan skinn 

500 g oskalade räkor

3/4 dl kräm fraiche

200 g färskost 

2 msk finhackad dill

GARNERING :

räkor, sparade 

dillvippor 

UGN : 200 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

ANSA squashen och skär den i tunna skivor 

med en mandolin eller osthyvel .

Strimla salladslöken .   Halvera tomaterna .

FRÄS grönsaker i olja i stekpanna utan att 

de får färg .  Vänd ner dillen .

FÖRDELA  grönsaksblandningen i en smord ugnsform. 

Lägg  laxbitarna ovanpå grönsakerna .  

Skala räkorna, tag undan några till garnering .

BLANDA  kräm fraiche, färskost och dill .

Grov-hacka räkorna och vänd ner i blandningen,

vänd om .   Klicka ut röran på laxbitarna .

TILLAGA  strax under ugnens mitt i 20 minuter .

Garnera med de sparade räkorna och  några dillvippor.

SERVERA  med pressad potatis och en blandad sallad 

eller inlagd  gurka .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !