söndag 10 maj 2009

KRÄMIGT GOD SKINKGRATÄNG 4 PORT.

En liten god kvällsrätt kanske .

8 st endiver
8 skivor rökt skinka
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
150 g grönmögelost
salt o´peppar
TILLBEHÖR:
Kokt ris eller bröd
UGN: 225 grader

SÅ HÄR GÖR DU :
Ansa endiverna och koka dem mjuka
i lättsaltat vatten .
Låt dem rinna av .
Svep en skiva skinka runt varje endiv.
Lägg dem intill varandra i en smord
ugnssäker form .
Häll grädden i en kastrull och
vispa ner majsstärkelsen .
Koka upp under omrörning .
Smula ner osten och låt
den smälta .
Sjud såsen krämig .
Smaka av med salt o´peppar .
Häll såsen över endiverna .
Grattinera mitt i ugnen tills
rätten har fått vacker färg ca 15 min .

SMAKLIG MÅLTID .