söndag 2 april 2023

FISK MED MANDELTÄCKE , 4 PORT . MIDDAG ,

 

                      HEJSAN  !

FINA  FISKEN SERVERAR JAG GÄRNA UNDER 

ETT GYLLENE BRÖD - OCH MANDELTÄCKE .

DET BLIR BÅDE GOTT OCH VACKERT !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g djupfryst sej -file'  eller

annan vit fisk 

salt , peppar

2 skivor vitt formbröd 

50 g riven ost

2 äggulor

25 g flagad mandel 

SERVERING :

potatismos 

gröna ärter 

UGN :  225 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HALV -TINA fiskblocket  och  skär

 det i 2 cm tjocka skivor .

Lägg skivorna tätt intill varandra på ett

smort ugnssäkert fat .

Salta och peppra .

2)  KANTSKÄR  brödet och smula det .

Rör i ost och äggulor med en gaffel .

Fördela massan över fisken .

Strö över mandel .

Stek mitt i ugnen tills fiskköttet är 

vitt och fast , ca 20 minuter .

mm...!  Så himla gott !

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !