onsdag 27 oktober 2010

UGNSROSTADE GRÖNSAKER. 4 PERS.

400 g sötpotatis
8 små vanliga potatisar
2 palsternackor
4 rödlökar
1 squash
4 msk olivolja
1/2 tsk torkad timjan
salt o peppar.

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala alla grönsakerna
utom squashen.
Skär sötpotatisen i cm-tjocka
skivor.
Dela potatisen i halvor och
palsternackorna på längden.
Dela rödlöken i klyftor och
skiva squashen.

Blanda grönsakerna med oljan,
timjan salt o peppar och häll
ut alltsammans i en långpanna.
Sätt in i ugnen och stek tills
grönsakerna är mjuka och har
fått fin färg,ca 30 min.

Vänd grönsakerna ett par gånger
under stekningen.
Häll på mer olja om det ser
torrt ut i pannan

Klar att servera.

LYCKA TILL!

Ugnsgrönsaker kan DU ha till allt.

CHEVREFYLLD KYCKLINGFILE 4 PERS.

Gillar DU kycklingfile
jag tycker det är jättegott
och enkelt att göra.
Prova DU också.

4kycklingfileer
150g getost
salt+peppar
smör till stekning

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär med vass kniv ett litet hål
i varje file och kör runt med
kniven så att det blir som en
ficka inuti.
Skär getosten i bitar och
peta in dem i fickan.
Fäst ihop med tandpetare.
Krydda fileerna med salt+peppar
och bryn dem runtom i smör.
Flytta över dem till en ugnsfast
form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Servera fileerna med tomatsås
och ugnsrostade grönsaker .

Getost, hade jag aldrig ätit förut,
men jag blev glatt överraskad,
så himla gott .
En riktig BJUDRÄTT tycker jag.

SMAKLIG MÅLTID!

TOMATSÅS. 4 PERS.

Brukar DU göra egen tomatsås?
Isåfall får DU ett sås-recept till.

6 mogna tomater
7 torkade tomater i olja
1 msk olivolja
1/2 tsk socker
1 krm cayennepeppar
1 msk balsamvinäger
salt+peppar

Så här gör DU:
Skålla och skala tomaterna
och hacka dem grovt.
Skär de torkade tomaterna
i strimlor.
Koka upp tomaterna med oljan,
sockret,cayennepepparn och
vinägern och sjud på svag värme
i 10 minuter.
Pressa röran genom en sil
till en slät sås.
Koka upp såsen och smaka av
med salt och peppar.

När DU gjort detta en gång
så är det enkelt att göra det igen.
Ha det som en vana.
Dessutom är den mycket godare .

LYCKA TILL!