onsdag 30 september 2009

KYCKLINGGRYTA MED CURRY 4 PORT.

Detta är ju smarrigt.
Eller vad tycker DU?

4 kycklingfileer i tärningar
smör till stekning
salt,peppar
1-2 msk curry
1/2 tsk mexikansk
kryddblandning
1 gul + 1 röd paprika
i bitar.
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt
3 skivade salladslökar
4 dl kokosmjölk
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1/2 - 1 tsk vinäger
ev. basilika till servering.

Så här gör DU:
Bryn kycklingfileerna
gyllenbruna i smör
eller olja.
KRYDDA.
Lägg över köttet i en gryta.
Fräs samman paprika,vitlök,
chilifrukt och salladslök.
(spara lite av salladslöken
och tillsätt strax före serveringen.)
KRYDDA och lägg över i grytan.
Späd med kokosmjölk och
creme fraiche.
Smula ner buljongtärningen.
Låt allt puttra samman ett
par minuter tills köttet
är mört.
Smaka av med kryddor.
Tillsätt vinägern.
Garnera med basilika och
salladslök.
SERVERA med kokt ris.

LYCKA TILL!

MATIGA PIROGER. 8 ST.

Ja,nu är jag här igen,
det blir så här emellanåt....

Men nu kör vi..

det är alltid käckt att
ha piroger i frysen.

Här är receptet:
DEG:
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1dl vetegroddar
1 äggula
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
FYLLNING:
1 gul lök
150 g kryddiga korvar
t ex SALSICCA.
1 msk smör
2 hårdkokta ägg
PENSLING:
ägg
UGN:225 grader.

Så här gör DU:
Blanda ihop degen i en
matberedare eller på
bakbordet.
Låt vila i kylen medan
fyllningen görs.
Skala och hackalöken.
Tärna korven grovt och
fräs tillsammans med lök
i smör.
Skala och hacka äggen och
blanda med fräset.
Kavla ut degen och ta ut
rundlar, 10 cm i diameter.
Lägg på en klick fyllning
och vik ihop.
Tryck till kanten med en
gaffel och pensla med ägg.
GRÄDDA: i 8 minuter.

SALSICCIA, är en köttig korv
kryddad med timjan och vitlök.

Så himla goda .
Gott att ta fram när man
kommer från skolan eller
arbetet.Iväntan på att alla
i familjen
ska äta middag tillsammans.

LYCKA TILL!