torsdag 13 april 2017
KLASSISK TORSDAGSSILL 4 PERS.
HEJSAN !
SILL & STRÖMMING...
är samma fisk fast från olika delar av landet .
Den som fångas i Östersjön heter strömming,
den som fångas på Västkusten och Skåne
heter sill .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g rensad sill/ strömming , eller 1 kg orensad )
salt ,
dillkvistar ,
rågmjöl ,
smör/margarin till stekning ,
gröna ärter,
POTATISMOS :
ca 1 kg potatis ,
2- 2½ dl varm mjölk ,
2 msk smör/margarin,
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA, skiva och koka potatisen mjuka.
Rensa och skölj sillen/ strömmingen .
Ta bort ryggben och fenor, salta.
Lägg dillkvistar på köttsidorna och vik ihop
sillarna till börsar .
VÄND fisken i rågmjöl och stek dem i smör/
margarin 3-4 min på var sida .
MOSA potatisen, tillsätt den varma mjölken
stegvis tills Du får önskad konsistens,
rör ner smöret/margarinet .
Salta och peppra .
SERVERA sill och mos med ärter,
garnera med dillkvist .
(hela vinterhalvåret har vi mer eller mindre ätit ärtsoppa ,
nu blir det TORSDAGSSILL eller annan fisk )
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)