fredag 24 juli 2009

SMULOR.

¤ Riv lite blockchoklad över en het nybakad kaka .
Chokladen smälter och det är lätt att breda ut den.
Och till sist lite flagad mandel på . -eller fullt med HJÄRTAN på.

¤Smält svartvinbärsgele i en kastrull
och pensla detta över en tårta med färska bär,
så blir bären så vackra och glansiga .

¤Kör 1/2 liter bär i mixer .
Späd med vatten till lagom såskonsistens .
Smaksätt med florsocker .
Sila ev . såsen .
Skeda upp såsen på assietter .
Lägg på en bit mjuk kaka
och en klick vispad grädde .

¤Mosa färska bär .
Blanda med lite florsocker
och vispad grädde .
Lägg ihop tårtbottnar med bärgrädden
emellan och ovanpå .
Garnera med några hela färska bär .

prova får DU se !

BANANSYLT CA 3/4 LITER .

Har DU provat detta någon gång ?

500 g skalade bananer
4 apelsiner
2 citroner
2 - 3 dl socker
1/2 - 1 tsk fruktpektin
Skär bananerna i centimeter -
tjocka skivor .
Pressa saften ur apelsinerna
och citronerna .
Varva bananskivor med
fruktsaft och socker i en kastrull .
Koka upp och låt koka 1-2 min.
Tillsätt fruktpektin enl . anv. på förp .
Häll upp sylten på väl rengjorda
burkar och tillslut dem väl .
Eller låt sylten kallna och
frys den i lämpligt kärl .

Kul att prova !

FILMJÖLKSBRÖD 1 BRÖD -15 BITAR .

Lust på att baka matbröd
här är ett snabb-bröd.

4 dl fint rågmjöl
3 dl ljust lantbrödsmjöl
1 dl havrekli
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl russin
1/2 dl ljus brödsirap
6 dl filmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en liten långpanna 20x30 cm ,
och strö i havrekli .
Blanda ihop alla torra ingredienser
och russin i en bunke .
Tillsätt sirapen och filmjölken
och rör snabbt samman till en slät smet .
Bre ut smeten jämt i bakformen och
strö över havrekliet . (ca 2 msk )
Grädda brödet i nedre delen av ugnen
i 20 - 25 min.

mmm,så HIMLAGOTT .

Enkelt o´fort går det .