tisdag 19 oktober 2021

MINA, GODA PÄRONMUFFINS 10 stora eller 15 små .

 


                                    HEJSAN !

SAFTIGA  och fina muffins .

Lite mint- olja i chokladen  passar fint  ihop med  päronen .

HÄR ÄR RECEPTET :

175 g smör / margarin

2 dl strösocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 3/4  dl filmjölk

2 - 3  päron ,  färska eller konserverade 

MINTCHOKLAD 

30 - 50 g mörk choklad

eventuellt några droppar pepparmynts - olja

UGN 175 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker pösigt .

Tillsätt äggen , ett i taget , under omrörning .

BLANDA vetemjöl med bakpulver  och  rör  ner 

i äggsmeten växelvis med  filmjölken .

HÄLL smeten i formar eller i en smord och bröad form .

Stick ner päronklyftor i smeten och grädda mitt i ugnen 

20 -30 minuter  beroende  på  formarnas  storlek .

SMÄLT chokladen ,  smaksätt eventuellt med mint

och ringla över muffinsen eller kakan .

LYCKA  TILL !



MONAS, HALLONBULLAR , 16 st .

 


                                HEJSAN !

Även  om man inte har så många bär att tillgå nu

 så  känns de här bullarna riktigt somriga  med sina hallon.

Frysta  hallon , som fått tina lite  går lika bra.

De bör avnjutas samma dag som  de bakas .


HÄR ÄR RECEPTET :

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

75 g smör /margarin

2 1/2 dl filmjölk

2 dl hallon

ägg till pensling + pärlsocker

UGN : 200 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA vetemjöl, strösocker, bakpulver och

kardemumma i en degbunke .

Smula ner smöret och kör med degkrokarna 

till en grynig massa .  RÖR i filmjölken .

TA upp degen med hjälp av 2 skedar och lägg i pappersformar 

och tryck ner ett par hallon i varje bulle .

Pensla med ägg  och strö över pärlsockret .

GRÄDDA  bullarna 12 - 14 minuter i mitten av ugnen .


LYCKA TILL !