HEJSAN !
Att baka bröd i långpanna är smidigt och gott .
Den här gillar vi . Vad säger DU ?
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl kallt vatten
50 g rumsvarmt smör/margarin
2 dl rågflingor
2 msk hela linfrön
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
2 tsk anis
ca 10 -11 dl rågsikt
GARNERING :
rågflingor och flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör ut jästen .
2, TILLSÄTT övriga ingredienser och arbeta degen
kraftigt i maskin i ca 5 minuter eller dubbla tiden för
hand .
3, LÅT degen jäsa under bakduk i 2 timmar .
4, FÖRDELA degen i en långpanna, ca 26 x 38 cm ,
med bakplåtspapper .
Strö över rågflingor och flingsalt .
5, SKÄR degen i rutor och nagga dem med en gaffel .
6, LÅT brödet jäsa under bakduk i ca 45 minuter .
Sätt ugnen på 225 grader .
7, GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20 -25 minuter .
Låt det svalna på galler under en bakduk .
HOPPAS NI GILLAR DET ?
LYCKA TILL !