fredag 11 september 2015
HAVSGRYTA FRÅN SMÖGEN 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...så gott !
4 hg torsk
1 purjolök
2 msk smör /margarin
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
11/2 dl chilisås
1 msk pressad citron
1 burk musslor
5 hg oskalade räkor
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR fisken i bitar.
Ansa och strimla purjolöken.
Fräs den i smör /margarin och
strö över mjölet.
LÄGG i fisken samt tillsätt
grädde, salt, peppar, chilisås
och citronsaft.
Låt fisken koka på svag värme
ca 6-8 minuter.
SKALA räkorna och blanda ner
dem tillsammans med musslorna
utan spad i grytan.
Låt allt bli genomvarmt men
inte koka.
SERVERA grytan med kokt ris
eller potatis.
TILL EFTERRÄTT smakar det bra med
vaniljglass och varm chokladsås.
SÅ HÄR GÖR DU SÅSEN:
1/2 dl kakao,
1/2 dl socker och 1/2 dl vatten
i en kastrull.
KOKA upp under omrörning och
såsen är klar.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
BÄR-KUBBAR CA 30 BITAR.
HEJSAN!
Mandelkubbsdeg gräddar jag här bekvämt i långpanna.
Hallon och blåbär ger god sommarsmak .
125 g smör/margarin
1 dl mjölk
1 litet ägg
4 rivna bittermandlar (eller mald)
6 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Hjorthornssalt
ATT STRÖ ÖVER:
Färska blåbär och hallon,
pärlsocker och hackad mandel.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT smöret och låt det svalna lite .
Tillsätt mjölk, ägg och riven bittermandel.
BLANDA mjöl, socker, bakpulver och Hjorthornssalt
i en bunke .
Rör ner smörblandningen och arbeta snabbt ihop
till en deg, som skall vara ganska lös .
PLATTA ut degen i en långpanna klädd med
bakplåtspapper, ca 25x35 cm.
Strö över ganska rikligt med bär och lite
pärlsocker och hackad mandel.
GRÄDDA strax under mitten i 225 grader
15-20 minuter.
Skär kakan i rutor och låt svalna något.
HIMLA GO' !
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)