lördag 16 april 2016

FINASTE FISKSOPPAN 3- 4 PERS.


  HEJSAN !

FINASTE FISKSOPPAN,  är inte en förrätt som soppor brukar vara
utan fungerar som huvudrätt.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk olja ,
3 skivade schalottenlökar ,
1 paket Saffran eller gurkmeja ,
3 tomater i klyftor ,
3 dl  extra fin  fiskbuljong (ekologisk) ,
1 1/2 dl torrt vitt vin ,
1 dl kaffegrädde ,
1 vitlöksklyfta strimlad ,
1 nypa torkad timjan ,
eventuellt lite salt ,
200 g räkor med skal ,
1 burk musslor i vatten , 225 g ,
300 g FISKFILE , HÄLLEFILE  t ex.

Så här hör DU :
FRÄS  lök och saffran i oljan på svag värme några minuter .
Använd gärna en vacker kastrull som man kan servera ifrån direkt .
HÄLL på fiskbuljongen , vinet och grädden .
Lägg  ner tomatklyftorna och den strimlade vitlöksklyftan .
Krydda med timjan .
Låt sjuda sakta i några minuter .
SKALA under tiden räkorna och skär fisken i mindre bitar .
Öppna musselburken .
Smaka av om det behövs mera salt .
HIT KAN SOPPAN FÖRBEREDAS .
Strax före servering,  lägg fisk , räkor och musslor (ta med spadet)
i soppan och låt sjuda sakta i några minuter - bara så länge att
fisken blir precis genomkokt .
SERVERA med ett gott Surdegsbröd .

LYCKA  TILL !