onsdag 26 januari 2011

SEG - KNAPRIGA MANDELKAKOR 12 ST.

Heej igen!

De här kakorna ger MERSMAK
kan DU tro!
Tur att de inte är så många.

150 g margarin
2-2,5 dl socker
2 droppar Bittermandelolja (essens)
4,5-5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 äggula uppvispad med
ett par droppar vatten
12 mandlar

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör margarinet vitt i matberedare
eller med el-visp.
Eller rör kraftigt för hand.
Tillsätt socker och mandelolja
och fortsätt att vispa kraftigt
tills blandningen är krämig.

Blanda ett par dl vetemjöl
med bakpulvret och ställ åt sidan.
Börja med att tillsätta det
oblandade mjölet,lite i taget.
Arbeta in varje omgång så att
det blir en deg.
Tillsätt till sist mjölet med
bakpulver.
Knåda till en slät deg och dela
den i 12 lika stora delar.

Forma varje degbit till en boll
och platta ut den på bakpappers-
klädd plåt till en 1/2 cm
tjock kaka.
Pensla med vispat ägg och tryck
ner en mandel i mitten.

GRÄDDA ca 15 minuter och låt
kakorna svalna på plåten.
De ska spricka och flyta ut något.
SERVERA till kaffe eller te.

SÅ HIMLA GO'a.

TREVLIG FIKASTUND
önskar jag ER.