onsdag 16 mars 2022

MJUK CHOKLADKAKA ,

 


                                               HEJSAN  !


DEN  här  mjuka  chokladkakan  är  ett  uppskattat  inslag 

på  allt  från  barnkalaset  med  saft,  till  syjuntans  kaffepaus .

KAKAN  är saftig  och  hållbar,   jättegod !

KAFFEKALASETS  HÖJDPUNKT  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1  dl  kakaopulver

2 dl standardmjölk

2 dl  strösocker

150  g  smör / margarin

2  ägg

3  dl  vetemjöl

1 1/2  tsk  bakpulver

florsocker / kokos  att  sikta  över  kakan .


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  kakao,  mjölk  och  1  dl  av  sockret  i  en  kastrull .

Koka  upp  under  vispning  och  låt  kallna .

Rör mjukt  smör  och  socker  poröst,  gärna  i  matberedare .

RÖR  ner  ett  ägg  i  taget .

Blanda  mjöl,  vaniljsocker  och  bakpulver och  rör  ner  i 

smör- äggsmeten . 

Tillsätt  chokladsmeten  sist .

Häll  smeten i  en  välsmord  bröad  form .

GRÄDDA  längst  ner  i  ugnen  ca  50  minuter  i  175  grader .

Låt  kakan  svalna  av,  innan  den  stjälps  upp .


LYCKA TILL !



 

MIN ; VITA FISK MED MANDELTÄCKE , 4 PORT .

 


                                         HEJSAN !


FINA FISKEN SERVERAR JAG GÄRNA 

UNDER ETT GYLLENE  BRÖD- OCH 

MANDELTÄCKE .

DET BLIR BÅDE GOTT OCH VACKERT !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g  djupfrys  sejfile'

eller annan  vit fisk

salt och peppar

2 skivor vitt formbröd

50 g riven ost

2 äggulor

25 g flagad  mandel

SERVETING.

potatismos 

gröna ärter 

gärna vitlökstomater = blanda ihop ,

1 vitlök , pressad + 6 småtomater  delade,  eller  1 stor skivad ,

+ 1 kläm på akacia honung)

UGN  225 GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

HALV - tina  fiskblocket  och  skär  det  i  2  cm tjocka  skivor .

Lägg  skivorna  tätt  intill  varandra  på  ett  smort  ugnssäkert fat .

Salta och peppra .

KANTSKÄR  brödet  och  smula  det .

Rör  i  ost  och  äggulor  med  en  gaffel .

Fördela  massan  över  fisken .   STRÖ  över  mandel .

STEK  mitt  i  ugnen  tills  fiskköttet  är  vitt  och  fast ,  ca  20 min.


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !