måndag 15 augusti 2011

INDISK POTATISGRYTA. 4 PORT.

Den här är god kan DU tro....mmm.

Grytan är vegetarisk men
DU kan givetvis ha kött(kassler)
eller korv till.

1 Stånd broccoli
5 potatisar
2 gula lökar
2 msk matolja
3 tsk Garam Masala
1 tsk curry
1 dl röda linser
2 dl vatten
1 buljongtärning
(veg el höns)
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl matlagningsgrädde
skal från 1/2 citron
salt o peppar
1 knippe persilja

Så här gör DU:
Skölj och dela broccolin i
mindre buketter.
Skala och skär potatisen
i små tärningar.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök,potatis och
broccoli i matolja,gärna
i teflongryta.
Ta grytan från värmen.

Vänd ner garam masala,curry
och linser i grytan.
Tillsätt vatten,buljongtärning,
yoghurt,grädde,citronskal,
salt och peppar.
Låt grytan puttra i 10 min.
Den kanske behöver spädas mer,
beroende på potatissort.
Känn efter att potatisen är mjuk.
Dekorera med persilja.

Så himla god är denna gryta,
jag äter den helst utan korv
eller kött.

Men gärna med en klick Grekisk yoghurt.....mmm.

SMAKLIG MÅLTID!

POTATISLÅDA MED LAX. 4 PORT.

Hej!
Snabbt gick denna helgen.
Nu sätter vi igång igen.

Den här rätten kan DU variera
med Rökt Böckling
eller
Rökt Makrill.
Det är lika gott vilket som.

8-10 kokta potatisar
200g rökt Lax
2 dl creme fraiche
3 dl mjölk
3 ägg
1 msk bordssenap
(den DU använder i vardagslag)
1/2 dl finhackad dill
2 krm svart peppar
2 krm malen Muskotnöt
1 1/2 tsk salt
UGN:200 GRADER.

Så här gör DU:
Skiva den kokta potatisen och
strimla laxen.
Vispa samman creme fraiche,
mjölk,ägg och senap.
Tillsätt dill,svartpeppar,
muskotnöt och salt.

Smörj en ugnssäker form och
varva potatis och lax i den.
(eller annan fisk)

Häll över äggstanningen och
grädda mitt i mitten av ugnen
ca 30 minuter,
tills lådan fåttvacker färg
och äggstanningen stelnat.

Bjud en sallad till som NI gillar.

Hoppas på en, SMAKLIG MÅLTID.

LYCKA TILL!