tisdag 3 maj 2016

LAXFYLLDA RÖDTUNGS-RULLADER MED VITVINSSÅS 4 PERSONER.



   HEJSAN !
  FESTMIDDAG  som  garanterat blir  uppskattad.
 SERVERA  kokt eller  pressad potatis till fisken .

 HÄR ÄR RECEPTET :

 4 RÖDTUNGSFILEER ,
 4 TUNNA LAXSKIVOR , FÄRSKA ,
100 g  CREME CHEESE med smak av pepparrot ,
VITVINSSÅS:
2 dl vitt vin ,
2 dl vatten ,
2 msk fiskfond ,
2 dl grädde ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk hackad dill ,
salt å peppar ,
SERVERING :
pressad  potatis, sugar snaps, sparris.

Så här gör DU :
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER .
Lägg ut fisken plant på ett skärbräde .
Lägg en laxskiva på varje FILE' .
Bred  ut 1- 2 msk CREME CHEESE
på varje laxskiva .
Rulla samman till rullader från kortsida till kortsida .
Placera  rulladerna  i en smord eldfast form .
Tillaga i ugnens mitt  ca 20 minuter .
SÅS :
 KOKA  samman  vin, vatten, fiskfond och grädde
tills ca 4 dl vätska återstår .
Salta och peppra .
Mixa ner matfettet i såsen.  Tillsätt  dill .

Det här är inte fel !
LYCKA TILL !

JORDNÖTSPUFFAR 75 -100 ST .


 HEJSAN !

Å , de här är försvinnande goda, prova Du också
att göra dem .
Snabbgjorda små godingar till drinken .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyld smördeg ,
25x 42 cm ,
2 dl salta jordnötter ,
5 msk riven ost ,
1 uppvispat ägg ,
UGN :225 GRADER .

Så här gör DU:
LÅT  smördegen bli rumsvarm .
Rulla ut till ca 25 cm av degen .
Spara resten , för senare användning .
Lägg degplattan på plåt med bakplåtspapper .
HACKA  nötterna  grovt.
Blanda med den rivna osten .
Pensla degen  med  ägg .
Strö  nötblandningen över degen .
Tryck till nötterna lätt så att de fäster i degen .
SKÄR  degen i fyrkanter , ca 3x3 cm .
Sära dem lite och GRÄDDA  MITT I UGNEN  10 - 12 minuter.
LYCKA TILL !

SEGA CHOKLADBRÖD 75 ST .

 
   HEJSAN !

  Ibland blir jag så sugen på något gott till kaffet ,
  det behöver inte vara så mycket , - bara något som
  smakar mycket, - för det är ju ingen ide att ta två  kakor,
  för den första kakan  smakar ju samma som den andra och den
  andra lägger jag på fel ställe !!!!
  Den här kakbiten smakar mycket tycker jag, så den tar vi .

  HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin ,
2 1 /2 dl strösocker ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 dl kakaopulver .
2 msk sirap ,
2 tsk bikarbonat .
(pärlsocker)
UGN :  200 GRADER.

Så här gör DU:
MIXA  samtliga ingredienser  utom pärlsockret till en deg
i matberedaren .
FORMA  till 5 avlånga remsor på två bakpappersklädda
plåtar .
Om DU  vill strör DU på pärlsockret,  eller  strö på , på hälften
av kakorna och baka  mitt  i ugnen , ca 10 minuter , i två
omgångar .
SKÄR  längderna , medan de fortfarande är varma , i 2 cm
breda remsor .
LÅT de svalna på plåten .

Å , DU , NJUUUT  TILL  KAFFET !
LYCKA TILL !