tisdag 3 maj 2016
LAXFYLLDA RÖDTUNGS-RULLADER MED VITVINSSÅS 4 PERSONER.
HEJSAN !
FESTMIDDAG som garanterat blir uppskattad.
SERVERA kokt eller pressad potatis till fisken .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 RÖDTUNGSFILEER ,
4 TUNNA LAXSKIVOR , FÄRSKA ,
100 g CREME CHEESE med smak av pepparrot ,
VITVINSSÅS:
2 dl vitt vin ,
2 dl vatten ,
2 msk fiskfond ,
2 dl grädde ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk hackad dill ,
salt å peppar ,
SERVERING :
pressad potatis, sugar snaps, sparris.
Så här gör DU :
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER .
Lägg ut fisken plant på ett skärbräde .
Lägg en laxskiva på varje FILE' .
Bred ut 1- 2 msk CREME CHEESE
på varje laxskiva .
Rulla samman till rullader från kortsida till kortsida .
Placera rulladerna i en smord eldfast form .
Tillaga i ugnens mitt ca 20 minuter .
SÅS :
KOKA samman vin, vatten, fiskfond och grädde
tills ca 4 dl vätska återstår .
Salta och peppra .
Mixa ner matfettet i såsen. Tillsätt dill .
Det här är inte fel !
LYCKA TILL !
JORDNÖTSPUFFAR 75 -100 ST .
HEJSAN !
Å , de här är försvinnande goda, prova Du också
att göra dem .
Snabbgjorda små godingar till drinken .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyld smördeg ,
25x 42 cm ,
2 dl salta jordnötter ,
5 msk riven ost ,
1 uppvispat ägg ,
UGN :225 GRADER .
Så här gör DU:
LÅT smördegen bli rumsvarm .
Rulla ut till ca 25 cm av degen .
Spara resten , för senare användning .
Lägg degplattan på plåt med bakplåtspapper .
HACKA nötterna grovt.
Blanda med den rivna osten .
Pensla degen med ägg .
Strö nötblandningen över degen .
Tryck till nötterna lätt så att de fäster i degen .
SKÄR degen i fyrkanter , ca 3x3 cm .
Sära dem lite och GRÄDDA MITT I UGNEN 10 - 12 minuter.
LYCKA TILL !
SEGA CHOKLADBRÖD 75 ST .
HEJSAN !
Ibland blir jag så sugen på något gott till kaffet ,
det behöver inte vara så mycket , - bara något som
smakar mycket, - för det är ju ingen ide att ta två kakor,
för den första kakan smakar ju samma som den andra och den
andra lägger jag på fel ställe !!!!
Den här kakbiten smakar mycket tycker jag, så den tar vi .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin ,
2 1 /2 dl strösocker ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 dl kakaopulver .
2 msk sirap ,
2 tsk bikarbonat .
(pärlsocker)
UGN : 200 GRADER.
Så här gör DU:
MIXA samtliga ingredienser utom pärlsockret till en deg
i matberedaren .
FORMA till 5 avlånga remsor på två bakpappersklädda
plåtar .
Om DU vill strör DU på pärlsockret, eller strö på , på hälften
av kakorna och baka mitt i ugnen , ca 10 minuter , i två
omgångar .
SKÄR längderna , medan de fortfarande är varma , i 2 cm
breda remsor .
LÅT de svalna på plåten .
Å , DU , NJUUUT TILL KAFFET !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)