torsdag 19 december 2013

APELSINTRYFFEL- BISKVIER 50-55 ST.

Det här är små fina biskvier
med lyxigt god apelsintryffel.
Passar bra till kaffet eller till
ett glas vin, som Du gillar .

BISKVIBOTTNAR:
400 g Mandelmassa
2 äggvitor
150 - 200 g mörk choklad
till garnering
APELSINTRYFFEL:
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör
finrivet skal av 1 apelsin
2 msk grand Marnier
UGN.200 grader

Så här gör DU:
RIV mandelmassan och blanda den med
äggvitorna till en smidig massa.
KLICKA eller spritsa ut rundlar ,
ca en femkronas storlek , på bak -
pappersklädda plåtar.
Grädda kakorna 10-15 min. tills de fått fin färg.
Lossa kakorna direkt från pappret och låt svalna.
APELSINTRYFFEL:
KOKA upp vispgrädden och ta kastrullen från plattan.
Bryt  chokladen i bitar och lägg i .
Rör tills den smält.
Låt svalna till ca 35 grader(knappt fingerljummet) .
Rör ner smör , apelsinskal och likör och blanda väl.
HÄLL smeten i en spritspåse , låt det svalna men
inte så mycket att den stelnar - då blir det svårt att spritsa .
Spritsa ut tryffeln på den platta undersidan av bottnarna .
Det går också bra att bre på  krämen lite toppigt.
Ställ biskvierna i frysen innan de ska doppas i smält choklad .
SMÄLT chokladen , doppa biskvierna och ställ dem på
smörpapper att stelna .
Förvara dem svalt.

TREVLIG JUL !