fredag 23 oktober 2009

RÅGKROSSBRÖD. 4 BRÖDKAKOR.

Visste DU att bröd med hela
korn är bra för blodsockret.
Så prova gärna detta
jättegoda bröd.

2 dl rågkross
2 dl vatten
3 dl kallt vatten
50 g jäst
2 msk olja eller
flytande margarin
1 1/2 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Så här gör DU:
Koka upp rågkross och
2 dl vatten.
Häll över blandningen i
en degbunke,
häll på 3 dl kallt vatten,
Låt blandningen svalna
till 37 grader.
Smula ner jästen och rör
tills den har löst sig.
Tillsätt matfett,salt
och arbeta in mjöl tills
degen känns smidig.
Låt jäsa minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen och arbeta ihop
denpå mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar och
platta ut varje del till
en rund kaka.
Lägg på plåt klädd med bak-
plåtspapper.
Låt bröden jäsa övertäckta
20-30 minuter.
GRÄDDA mitt i ugnen 15-20 minuter.

Det är värt ett försök.
LYCKA TILL!