HEJSAN !
VISST är det väl väldigt gott med LASAGNE ibland .
HÄR har jag fyllt med LAX mellan plattorna .
VARSÅGODA ATT SMAKA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g färsk LAX
(salt & peppar)
1 purjolök
3 msk olivolja
2 askar färsk spenat
a' 80 g
3 dl vispgrädde
2 dl vitt matlagningsvin
4 - 5 färska lasagneplattor, 250 g
3 - 4 dl gratängost
1 msk smör/margarin
GARNERING : DILLVIPPOR
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i små skivor .
Krydda färsk lax med sal & peppar .
ANSA , snitta , skölj och strimla purjolöken .
Fräs den i oljan i en stekpanna 1 - 2 min .
Ta upp purjon på en tallrik .
Lägg spenaten i pannan och fräs den under
omrörning ca 1 min.
Ta upp spenaten och krama ur vätskan .
KOKA ihop vispgrädde och vin i en liten
kastrull i ca 5 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Varva lasagneplattorna i 4 - 5 lager med
purjon, spenaten , laxen, gratängosten och
vinsåsen på ett välsmort ugnssäkert fat .
GRATINERA i mitten av ugnen ca 20 min .
GARNERA Lasagnen med dillvippor .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !