Hej igen !
Gillar Ni glass.... mmm så gott .
Smaka på denna .
Mest smak ger kardemumman om den är ny - stött.
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk ny-stött kardemumma
eventuellt, 1 krm chiliflakes
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1/2 krm salt
TOPPING:
3 Passionsfrukter
25 g vit choklad
eventuellt , mynta
Så här gör DU:
VISPA äggulor, socker, kardemumma
och eventuellt chili pösigt.
Vispa grädden.
VISPA ÄGGVITORNA STYVA MED SALTET.
Blanda varsamt ägg - gule - smet och grädde,
vänd ner äggvitorna .
FÖRDELA smeten i fyra portionsskålar (fryståliga)
och låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Ta fram ca 15 minuter före servering.
TOPPING:
DELA två av Passionsfrukterna och fördela fruktköttet
över de fyra portionerna .
Skär den sista i klyftor och lägg ovanpå.
Hyvla över vit choklad .
GARNERA eventuellt med lite mynta .
LYCKA TILL !
torsdag 28 maj 2015
BACONLINDADE RULLADER I GRÄDDSÅS. 4 PORT.
Hej igen !
mmm...så gott .
600 g lövbiff
salt å peppar
12 bitar soltorkade tomater i olja
100 g naturell färskost t ex CANTADOU
2 paket bacon a' 140 g
2 msk smör
SÅS :
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grädde
soja
Så här gör DU:
LÄGG ut köttet på en skärbräda.
Salta och peppa på köttet.
Hacka tomaterna grovt .
Lägg klickar av färskosten på köttet,
toppa med tomathack och rulla samman.
Linda baconskivor runt rulladerna och
fäst med en tandpetare .
BRYN rulladerna runtom i smör tills de
får fin färg ,
Ta upp rulladerna ur pannan .
SÅS:
HÄLL vattnet i stekpannan .
Smula ner buljongtärningen, låt koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och tillsätt i skyn.
Låt såsen koka samman och lägg i rulladerna
som får puttra i såsen 5-10 minuter .
Smaka av med salt , peppar och soja.
SERVERA : MED KOKT POTATIS OCH
SVARTVINBÄRSGELE'.
(finns att köpa i glas i affären )
LYCKA TILL !
mmm...så gott .
600 g lövbiff
salt å peppar
12 bitar soltorkade tomater i olja
100 g naturell färskost t ex CANTADOU
2 paket bacon a' 140 g
2 msk smör
SÅS :
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grädde
soja
Så här gör DU:
LÄGG ut köttet på en skärbräda.
Salta och peppa på köttet.
Hacka tomaterna grovt .
Lägg klickar av färskosten på köttet,
toppa med tomathack och rulla samman.
Linda baconskivor runt rulladerna och
fäst med en tandpetare .
BRYN rulladerna runtom i smör tills de
får fin färg ,
Ta upp rulladerna ur pannan .
SÅS:
HÄLL vattnet i stekpannan .
Smula ner buljongtärningen, låt koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och tillsätt i skyn.
Låt såsen koka samman och lägg i rulladerna
som får puttra i såsen 5-10 minuter .
Smaka av med salt , peppar och soja.
SERVERA : MED KOKT POTATIS OCH
SVARTVINBÄRSGELE'.
(finns att köpa i glas i affären )
LYCKA TILL !
Mors Dag . OST & SPENATPAJ MED LAX. 4 PORT.
Hej igen !
Vi tar väl en paj till för Mors Dag.
Smaka på denna !
Låt formen stå i frysen INNAN pajskalet gräddas
så håller sig degkanten på plats.
PAJDEG;
100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING;
300 g djupfryst tinad bladspenat.
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
2 dl riven ost (ca 100 g )
200 g kallrökt lax
GARNERING:
100 g kallrökt lax i skivor
citron
dill
SERVERING:
NOBISÅS
UGN 200 GRADER
Så här gör DU:
ARBETA samman ingredienserna till degen i
matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut den i en form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter .
Låt stå i frysen eller kylen 20 minuter.
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen 12 minuter.
Krama ur och fräs spenaten i smör i en stekpanna.
Pressa över vitlök , salta och peppra.
Vispa samman ägg och grädde .
FÖRDELA osten i pajskalet.
Strimla och lägg på laxen , bred ut spenaten ovanpå.
Häll över äggblandningen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.
GARNERA MED LAX , CITRON OCH DILL.
LYCKA TILL !
Vi tar väl en paj till för Mors Dag.
Smaka på denna !
Låt formen stå i frysen INNAN pajskalet gräddas
så håller sig degkanten på plats.
PAJDEG;
100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING;
300 g djupfryst tinad bladspenat.
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
2 dl riven ost (ca 100 g )
200 g kallrökt lax
GARNERING:
100 g kallrökt lax i skivor
citron
dill
SERVERING:
NOBISÅS
UGN 200 GRADER
Så här gör DU:
ARBETA samman ingredienserna till degen i
matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut den i en form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter .
Låt stå i frysen eller kylen 20 minuter.
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen 12 minuter.
Krama ur och fräs spenaten i smör i en stekpanna.
Pressa över vitlök , salta och peppra.
Vispa samman ägg och grädde .
FÖRDELA osten i pajskalet.
Strimla och lägg på laxen , bred ut spenaten ovanpå.
Häll över äggblandningen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.
GARNERA MED LAX , CITRON OCH DILL.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)