HEJSAN !
VIT fisk är riktigt gott, särskilt med bacon-strössel till .
HÄR ÅR RECEPTET :
500 g TORSKFILE'
färsk eller fryst, tinad
SÅS :
30 g smör/margarin
2 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk, 3%
1 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
BACONSTRÖSSEL :
140 g bacon
TILLBEHÖR : kokt potatis + gröna ärter
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD fisken i en kastrull med saltat vatten
tills den är klar ca 5 minuter .
SÅS :
SMÄLT smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet . Späd med mjölk och grädde,
lite i taget, under omrörning .
Sjud såsen i ca 3 minuter. Salta och peppra .
BACONSTRÖSSEL :
SKÄR bacon i strimlor och stek det knaprigt .
Låt rinna av på hushållspapper.
STRÖ bacon över fisken och servera med sås ,
kokt potatis och kokta grönsaker .
KOLLA ! Koka potatisen med skal på ,
så får DU alla vitaminerna under skalet ,
skala kan NI göra vid matbordet med bordskniven .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !