HEJSAN !
LÄTTLAGAD LYX I FORM AV INBAKAD LAX
DENNA NYÅRS AFTON - 2021 .
HÄR ÄR RECEPTET :
700 g LAXFILE
1 förpackning kyld smördeg , ca 400 g
salt å peppar
1 knippa persilja
1 knippa dill
2 äggulor
TILLBEHÖR :
Örtsås , se recept,
kokt pressad potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
DELA LAXFILEN i två lika stora bitar .
SKÄR till en bit smördeg som är lite större
än laxbiten och lägg över på plåt med bak-
plåtspapper .
LÄGG på en laxbit på smördegen och krydda
med salt och peppar .
SKÖLJ och hacka persilja och dill
Blanda dill och persilja i en skål och strö det över laxen .
Lägg på den andra laxbiten . SALTA och peppra .
KAVLA ut resten av smördegen och lägg över laxen .
TRYCK till kanten runtom på smördegspaketet .
VISPA upp äggulorna och pensla smördegen med äggen .
TILLAGA i ugnen tills smördegen fått fin färg och laxen är klar
10 - 15 minuter .SERVERA med örtsås och pressad potatis .
ÖRTSÅS : 4 PORT.
Blanda 2 dl CREME Fraiche
2 msk majonnäs
1 msk rivet citronskal
och 3 msk örter dill och persilja
Smaka av med salt och svartpeppar .
LYCKA TILL !