fredag 3 februari 2017

BIFF-PAJ MED KANTARELL & SPENAT , 4 PERS.



             HEJSAN !

mm... Detta var underbart gott ,  prova att göra den DU också.

HÄR  ÄR  RECEPTET  :

PAJDEG :
2 dl vetemjöl,
1 dl grahamsmjöl ,
125 g smör /margarin
1- 2 msk kallt vatten.
FYLLNING :
1 msk smör /margarin,
200 g lövbiff ,
4- 5 små  schalottenlökar ,
ca 10 färska  kantareller ,
½ röd paprika ,
100 g förvälld  bladspenat eller fryst, tinad
lite nymalen svartpeppar ,
ca 1 tsk örtsalt,
½ tsk rosmarin , färsk eller torkad
2 dl CREME Fraiche ,
2 dl västerbottenost ,
SERVERING :  grönsallad

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  UGNEN  PÅ  200 GRADER.
Hacka  ihop  pajdegen  och  tryck  ut  den  i  en  form ,
ca  25  cm i diameter .
Nagga  botten .
Håll  kanten  på  plats  med  en  smal  remsa  av
aluminiumfolie .
Kyl  gärna  formen  15 min.
Förgrädda  8- 10 min.
HETTA  upp  smöret  i  en  stor  panna .
Strimla  biff  och  lök  och  bryn  lätt .
Tärna,  blanda  i  och  bryn  svampen 
och  paprikan .
Krama  ur  och  grov- hacka  spenaten,
rör  ner  den  i  pannan .
SMAKA av  med  kryddor.
Rör  I  CREME Fraiche  och  ost  och  låt  småkoka
ett  par  minuter  under  försiktig  omrörning .
FYLL  pajformen  med  biffröran .
GRATINERA  i  ugnen  på  200 grader i  20 - 25 min.

TZATZIKI :
½  gurka
1burk matlagningsyoghurt
pressad  vitlök  efter  smak salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv gurkan grovt.
Lägg den i sil, salta och låt vattnet  rinna av.
BLANDA  yoghurt med pressad  vitlök, peppar
och  gurka ,  smaka eventuellt av med mera salt.

LYCKA  TILL !