fredag 3 februari 2017
BIFF-PAJ MED KANTARELL & SPENAT , 4 PERS.
HEJSAN !
mm... Detta var underbart gott , prova att göra den DU också.
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl,
1 dl grahamsmjöl ,
125 g smör /margarin
1- 2 msk kallt vatten.
FYLLNING :
1 msk smör /margarin,
200 g lövbiff ,
4- 5 små schalottenlökar ,
ca 10 färska kantareller ,
½ röd paprika ,
100 g förvälld bladspenat eller fryst, tinad
lite nymalen svartpeppar ,
ca 1 tsk örtsalt,
½ tsk rosmarin , färsk eller torkad
2 dl CREME Fraiche ,
2 dl västerbottenost ,
SERVERING : grönsallad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Hacka ihop pajdegen och tryck ut den i en form ,
ca 25 cm i diameter .
Nagga botten .
Håll kanten på plats med en smal remsa av
aluminiumfolie .
Kyl gärna formen 15 min.
Förgrädda 8- 10 min.
HETTA upp smöret i en stor panna .
Strimla biff och lök och bryn lätt .
Tärna, blanda i och bryn svampen
och paprikan .
Krama ur och grov- hacka spenaten,
rör ner den i pannan .
SMAKA av med kryddor.
Rör I CREME Fraiche och ost och låt småkoka
ett par minuter under försiktig omrörning .
FYLL pajformen med biffröran .
GRATINERA i ugnen på 200 grader i 20 - 25 min.
TZATZIKI :
½ gurka
1burk matlagningsyoghurt
pressad vitlök efter smak salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv gurkan grovt.
Lägg den i sil, salta och låt vattnet rinna av.
BLANDA yoghurt med pressad vitlök, peppar
och gurka , smaka eventuellt av med mera salt.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)