onsdag 23 januari 2019
ÄPPELSORBET med Kanelsmak 6 port.
HEJSAN !
Prova det här, - det var inte dumt alls !
Det ska stå i frysen i ca 2 timmar + 3 timmar.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vatten
3 dl socker
1 kanelstång
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 äggvitor
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vatten, socker och kanelstång till en simmig lag.
Häll den i en skål. Kyl lagen . Rör ner äppeljuicen .
Ta upp kanelstången.
STÄLL blandningen i frysen och låt den frysa tills den är
halvfast ca 2 timmar.
VISPA sorbeten några gånger under frysningen så att
konsistensen blir jämn och smidig. Vispa med elvisp.
FRYS på nytt ca 3 timmar .
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner sorbeten.
Låt den stå i frysen ca 2 timmar.
SERVERA med frukt eller bär.
ALL LYCKA TILL !
MORGONHÄLSA , 1 pers.
HEJSAN !
Det här är effektivt ! Bara så man har något i magen
innan arbetet börjar !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 äggula
2 dl pressad apelsin
SÅ HÄR GÖR DU :
Häll äggulan i en liten bunke, tillsätt apelsinsaft, lite i taget .
Vispa kraftigt eller skaka, tills det blir skummigt.
Häll upp i glas, häng en apelsinskiva över glaskanten .
"skaka om Du tar en bunke med lock "
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)