onsdag 23 januari 2019

ÄPPELSORBET med Kanelsmak 6 port.




                HEJSAN !

Prova det här, - det var inte dumt alls !
Det ska stå i frysen i ca 2 timmar + 3 timmar.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vatten
3 dl socker
1 kanelstång
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 äggvitor


SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vatten, socker och kanelstång till en simmig lag.
Häll den i en skål.  Kyl lagen .  Rör ner äppeljuicen .
Ta upp kanelstången.
STÄLL blandningen i frysen och låt den frysa tills den är
halvfast ca 2 timmar.
VISPA sorbeten några gånger under frysningen så att
konsistensen blir jämn och smidig.  Vispa med elvisp.
FRYS på nytt ca 3 timmar .
Vispa äggvitorna till hårt skum  och blanda ner sorbeten.
Låt den stå  i frysen ca 2 timmar.
SERVERA med frukt eller bär.

ALL LYCKA TILL !

MORGONHÄLSA , 1 pers.




                        HEJSAN !

Det här är effektivt !  Bara så man har något i magen
innan arbetet börjar !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 äggula
2 dl pressad apelsin

SÅ HÄR GÖR DU :
Häll äggulan i en liten bunke, tillsätt apelsinsaft, lite i taget .
Vispa kraftigt eller skaka, tills det blir skummigt.
Häll upp i glas, häng en apelsinskiva över glaskanten .

"skaka om Du tar en bunke med lock "

LYCKA TILL !