lördag 4 oktober 2008

ESPRESSO MED VANILJGLASS OCH MÖRK CHOKLAD 6 PORT.

Gillar Du kaffe ? prova dethär.

6 koppar espresso
6 små kulor vaniljglass
ca.2 msk hackad mörk choklad

Så här gör Du:
Brygg kaffet
Lä'gg en kula glass i
varje kopp , häll över kaffet
och toppa med hackad choklad.

Eller servera glassen vid sidan av
så får var o´en äta desserten
som den vill.

Jättegott med en kopp efter maten.
prova!

UGNSBAKAD SHARONFRUKT. 4 PORT.

Detta är riktigt smarrigt.

4 stora sharonfrukter
rivet skal av en tvättad citron
1 msk råsocker
1/2 tsk nystötta
kardemummakärnor.
2 tsk pressad citron.
TILL SERVERING:
1,5 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 225grader .
Dela sharonfrukten och lägg
halvorna på en plåt med
bakplåtspapper.
Blanda citronskal,socker och
kardemumma och strö över frukten.
GRATINERA :I mitten av ugnen
tills frukten är mjuk och sockret
har en gyllenbrun färg, ca 15 min.
Tiden är beroende av hur mogen
frukten är - den ska bli mjuk
men inte mosig.
Ta frukten ur ugnen och
pressa över citron.
SERVERA genast med en klick yoghurt.

Detta måste Du prova .

GNOCCHI A´LA QUORN 4 PORT.

Detta var jättegott tyckte jag,
prova Du med.

1 gul paprika
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
300 g quornfärs
2 burkar krossade tomater
12 svarta oliver utan kärnor
2 msk kapris
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

1 dl parmesan
1/2 dl basilika

Så här gör Du:
Koka pastan enl. anvisningarna
på förpackningen.
Kärna ur paprikan och strimla den
Hetta upp oljan i en traktörpanna
( eller stekpanna )
fräs paprikan tillsammans med
pressad vitlök och quornfärsen
3-4 minuter.
Tillsätt tomater , oliver och kapris
och låt koka ytterligare några min.
Salta och peppra .

Servera med pastan och strö över
riven parmesanost och hackad basilika.
mmm, så goott.