fredag 24 april 2020
APRIL LOVE ! ...
HEJSAN!
...LUFTIGT HALLONSKUM....så himla gott
här njuter DU och äter sakta ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
För 1 person vispar DU 3/4 dl grädde -visp, till skum .
Blanda ner 1 dl färska eller frysta hallon och 1 dl krossade
maränger .Lägg upp i ett coupeglas och garnera med
hallon och citronmeliss .
LYCKA TILL !
SPRÖDA RÅGKEX , 40 ST .
HEJSAN !
DU kan förvara kexen i burk med tätslutande lock .
Så är de alltid lika goda ... mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1 dl mjölk
2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk stött kummin
UGN :200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Tillsätt mjölken och ta kastrullen
från värmen .
BLANDA samman alla de torra
ingredienserna i en skål .
Tillsätt mjölkblandningen och arbeta
raskt ihop till en deg .
DELA degen i 2 lika stora bitar .
Kavla ut dem till stora tunna kakor .
Avsluta KAVLINGEN med en krus-
kavel .
SPORRA ut ca 6x6 cm kakor och
lägg dem på bakpappersklädd plåt.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 8-10 min,
eller tills kexen är torra och har fin färg.
LYCKA TILL !
HAVREKEX , 50 ST.
HEJSAN !
De här kexen kan DU ha till ostbrickan eller
likaväl att knapra på då och då, strax före middagen .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk sesamfrön
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
UGN : 200 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Tillsätt mjölken och ta kastrullen från värmen .
BLANDA samman alla de torra ingredienserna
i en skål .
Tillsätt mjölkblandningen och arbeta raskt ihop
till en deg .
DELA degen i två lika stora bitar och kavla ut
dem tunt .
Avsluta KAVLINGEN med kruskavel .
TA ut runda kakor med mått - ett litet glas.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)