lördag 11 maj 2019

GRILLADE NEKTARINER MED HALLONGRÄDDE, 4 PORT.




                          HEJSAN !

Å,,, hjälp vad gott !
Hettan från glöden ger nektarinerna en KARAMELLISERAD
sötma som passar perfekt med frisk hallongrädde.

HÄR ÄR RECEPTET :
4 Nektariner
2 msk pressad citronsaft
HALLONGRÄDDE :
3 dl vispgrädde
2 dl färska hallon
1 msk strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :
Dela nektarinerna i halvor och kärna ur.
Häll citronsaften över snittytorna .
Vispa grädden löst.
Mosa ihop hallon och socker och vänd
ner i grädden.
Grilla nektarinerna på hög direkt värme
på båda sidorna tills de har fått fin färg.
Servera med hallongrädde .

LYCKA TILL !

POTATISGRATÄNG PÅ GRILLEN , 4 PORT.



                     HEJSAN !

Med locket på funkar grillen utmärkt till ugn.
Gratängen får lite rökig smak från glöden och
fin färg av gulbetor.

HÄR ÄR RECEPTET :
750 g potatis
3 gulbetor
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl riven ost- gratäng.

SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och skiva potatis och gulbetor tunt.
Lägg i en ugnssäker form.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda grädde, vitlök och salt.
Häll grädde blandningen i formen och
strö över osten.
Tillaga gratängen på hög indirekt
värme ca 200 grader under lock, ca 45 min.

LYCKA TILL !