lördag 13 mars 2021

FRUKTSALLAD MED ROSTAD KOKOS, 4 PORT.





                                                   HEJSAN !

Jag  tycker  att detta är en lite festligare efterrätt 
med  rostade  kokosflingor på .
Vad  tycker DU ?

HÄR ÄR RECEPTET :
1 äpple
1 päron
1 liten melon eller 1/2 stor
vindruvor
1 ask physalis 
2 dl kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA de frukter som kräver detta och dela 
allt  i  lagom  stora  bitar .
ROSTA  kokosflingorna  i  en  torr  stekpanna
på  medelstark  värme .
Häll  den  rostade  kokosen  över  frukten  och rör 
så  att  kokosen  fastnar  på  de  flesta  bitarna .

SERVERA  med  en  klick  grekisk  yoghurt.
DEN  är  lite  fetare,  10 %  fast och fin i konsistensen .

LYCKA  TILL !

KOKT LAX , MED BROCCOLIMOS OCH HUMMERSÅS . 4 PORT.





                                            HEJSAN !

DETTA ÄR EN RIKTIG FESTMÅLTID,  SÅ UNDERBART GOTT !
MEN SÅKLART  KAN  NI  ÄTA  RÅTTEN NÄR  DET  PASSAR  ER !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  LAXFILE'
1 BLOMKÅLSHUVUD
1 BROCCOLISTÅND
1/2 DL GRÄDDE
SALT, PEPPAR

SÅS :2 DL CREME FRAICHE
2 MSK  HUMMERFOND
1 DL VATTEN
1 MSK  HACKAD DILL
2 KRM  SALT
1 KRM PEPPAR

TILLBEHÖR :
ÄGG, MOROT, LIME
100 G  GRÖNA  ÄRTER 

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  blomkål  och  broccoli  i  mindre  bitar ,
koka  dem  mjuka  i  saltat  vatten.
Häll  bort  vattnet .
Mixa  och  tillsätt  grädde .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
SKÄR  fisken  i  portionsbitar ,  sjud  i  saltat 
vatten,  ca  5  minuter .
VISPA  samman  såsen  i  en kastrull,  koka 
upp  under  omrörning .
Sjud  såsen  några  minuter .
SERVERA  LAXEN  med  moset,  ägghalva,
riven  morot,  gröna  ärter,  såsen  och  lime-skivor.
 
 KOKT  potatis till den som  vill ha  det .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !