torsdag 15 december 2022

MIN GODA FISK MED MANDELTÄCKE , 4 PORT , (lunch/middag) .

 


                               HEJSAN  !


FINA FISKEN ,

Serverar jag gärna  under ett gyllene 

bröd - och  mandeltäcke.

Det blir både gott  och vackert .


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g djupfryst sejfile' eller

annan vit fisk .

salt , peppar

2 skivor vitt formbröd

50 g riven ost 10 %

2 äggulor

25 g flagad mandel 

SERVERING :

potatismos 

gröna ärter 

UGN : 225 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HALV-TINA fiskblocket och skär 

det i 2 cm tjocka skivor .

Lägg skivorna tätt intill varandra på ett

smort ugnssäkert fat .  Salta och peppra .

2)  KANTSKÄR  brödet och smula det .

Rör i ost och äggulor med en gaffel.

Fördela massan över fisken .

Strö över mandel .

Stek mitt i ugnen tills fiskköttet är vitt

och fast , ca 20 minuter .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !