måndag 15 november 2021

UGNSOMELETT , 4 port .

 


                                                     HEJSAN  !

Inte visste jag vad som skulle bjudas på  när tjejerna  

skulle äta lunch  med  mig !

Men så slog det mig ,  jag tar ugnsomeletten  den är  

riktigt god ,  och lätt att göra .

HÄR ÄR RECEPTET :

1 stor gul lök i tärningar 

2 vitlöksklyftor i skivor 

1 msk olivolja 

150 g salami , ca  2 1/2 dl, i tärningar (gärna italiensk salami)


4 ägg

2 1/2 dl mellangrädde + 1/2 dl mjölk

1/2 tsk salt ,  nymalen svartpeppar

1 dl riven parmesanost 

125 g mozzarella  i  tärningar 

GRATINERING :   riven ost

TILLBEHÖR :

sallad på strimlad basilika ,  grönsallad ,

oliver, cocktailtomater och  gurka .


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader .  SMÖRJ  en  liten långpanna 

eller ugnsfast form ,  ca 20 x 30 cm .

FRÄS  lök och vitlök  mjuka  i  olja  på  svag  värme .

Lägg det i  formen  tillsammans  med  salami .

VISPA  samman ägg,  grädde, mjölk, salt  och peppar .

Tillsätt  parmesanost . Häll  smeten i formen .

STRÖ över mozzarella och sätt in formen mitt i ugnen 

ca 30 minuter eller tills äggsmeten  stelnat .

Strö över riven ost  efter halva tiden .

SKÄR  upp  omeletten  kall eller varm i bitar  och lägg 

på ett fat  tillsammans  med  salladen .


HOPPAS ATT DET SMAKAR  och LYCKA TILL !